Kontrabassissimo! Amatis unike kontrabass - Ryland og OFO-musikere

Hvordan er det mulig at den kontrabassen som Hieronimus Amati lagde i Cremona i 1680 – altså for 343 år siden – fremdeles er i daglig bruk i Oslo Filharmoniske Orkester? Et av verdens absolutt beste strykeinstrument som er en del av Dextra Musicas unike samling strykeinstrumenter. Det bør kunne kalles 


Skrevet av Kulturelt Initiativ som partner


Amatis unike kontrabass - Ryland og OFO-musikere

KONTRABASSISSIMO! 

Og i KONTRABASSISSIMO! kommer solo-bassist i OFO, Kenneth Ryland sammen med fire kollegaer fra orkesteret - Bogumila Dowlasz og Katrine Buvarp Yttrehus, fiolin, Eivind Ringstad, bratsj, og Ingvild Nesdal Sandnes, cello til

Midtåsen skulpturpaviljong den 4. juni kl. 18.00

Da Ryland mottok Amati-bassen fra Dextra Musica fremførte han Peteris Vasks’ Sonate for solo kontrabass som takk for det ærefulle oppdrag det er å skulle ta vare på denne juvelen av et instrument. Vi ble begeistret, og tenkte straks på skulpturpaviljongen som et perfekt rom for fremføring av dette stykket – samt å gi dere anledningen til å betrakte selve instrumentet.

Ryland spiller også Emil Tabakovs Motivy for solo kontrabass. De andre musikerne byr på musikk av Gliére, Borodin, Schubert – og et helt nytt verk av Magnus Hexeberg – i forskjellige kombinasjoner, før alle fem avslutter med den publikumskjære komponisten Antonin Dvoraks Strykekvintett nr. 2 i G-dur opus 77. 

Magnus Hexebergs verk – EKKO – ble urfremført for kun et par uker siden! Vår umiddelbare reaksjon var: dette er et perfekt verk for skulpturpaviljongens akustikk! Dermed hev musikerne seg rundt og øvde inn verket til vår konsert. Suverent gjort! Ja - slikt gir ekko i de beste kretser av både musikere og publikummere.

Apropos unike instrumenter i Dextra Musicas samling: bratsjen Eivind Ringstad spiller på er en bratsj som ble laget av Giovanni Battista Guadagnini i 1768. Ifølge vår venn Henning Kraggerud er dette verdens beste bratsj – og musikere mener Ringstad er på samme nivå! Akkurat nå er Eivind invitert som gjeste solo-bratsjist i London Symphony Orchestra. Say no more!

Tanken om et Kinderegg er nå nærliggende. Strålende musikk – fremført av flere av våre fremste strykere – på noen av de flotteste instrumenter som noen gang er lagd!

EN UNIK ANLEDNING!

Billetter  á kr 375,-/100,-(barn/unge under 20 år kan kjøpes på Hjertnes kulturhus:Kulturelt Initiativ