KORNSTAD OG ANDSNES HØSTFESTIVAL 2023

Lørdag 7. oktober - på dagen mellom de to konsertene med Opus13 under Høstfestival 2023 – byr vi på store opplevelser i konserten Kornstad og Andsnes! 


Kulturelt Initiativ


En herlig kontrast til alt Opus13 presenterer. Håkon Kornstad er en prisbelønt jazzmusiker og lovpriset for sitt saxofon-spill av kritikere verden rundt. Han har også en Master fra Operahøgskolen i Oslo som en utmerket tenorsanger. Han kombinerer de to stilartene med en sjelden musikalsk innsikt.

Med entusiasme husker vi alle hans «samspill» med Jussi Bjørling – for anledningen på Kornstads medbrakte steinkake og sveivegrammofon – under fjorårets Midtåsen kulturfestival. Genialt! Denne gangen musiserer han sammen med Ingrid Andsnes på klaver. Hun er anerkjent for sine flotte klassiske tolkninger – og er ettertraktet nasjonalt og internasjonalt som både solist og kammermusiker.

Ingrid Andsnes
Håkon Kornstad 

Sammen har de utarbeidet en deilig meditativ konsert kalt «I stilla» - en konsert for å stilne tankene og la oss føres inn i et åpent og nytt musikklandskap med klanger fra den klassiske musikken og jazzen. Utgangspunkt tar de i den spanske komponisten Federico Mompous Musica Callada – som kan oversettes med det stille i musikken. Eller fra den musikken man hører fra stillheten i seg selv. Mompous musikk er inspirert av de franske impresjonistene, virker improviserte – og inviterer nettopp til det. Det er da musikerne er i sitt ess!

Billetter á kr. 375,-/100,- (barn/unge under 20 år) + avg. kan kjøpes på Hjertnes kulturhus og på https://hjertnes.no/kulturelt-initiativ/  

ABONNEMENTER HØSTFESTIVAL 2023: 

Alle 3 konsertene for prisen av 2 – kr. 750,-/200,- (barn/unge under 20 år)

2 konserter for kr 600,-/175,- (barn/unge under 20 år)

Kan bestilles på kultint@gmail.com Kulturelt Initiativ