MEMO - festivalen - MEst - MOzart

Etter en vellykket markering av vårjevndøgnet med forestillingen Equinox er det med største glede vi presenterer MEMO-festivalen og løsningen på gåten MEMO!


Skrevet av Kulturelt Initiativ som partner


MEst MOzart - skal vi fryde oss med i tre konserter 14. og 15. april.
Mozarts musikk er like yr som våren selv – og sammen med vårinspirert musikk av andre komponister blir det først

MOZART MØTER NORDISKE MESTERE! 
i Den Grønne Sal på Park Hotel fredag 14. april kl. 19.00 med

 

Birgitte Christensen, sopran og Tor Espen Aspaas, klaver.

Fra Mozarts fantasiverden kommer blant annet Fantasi i d-moll, Alla turca-fantasi for klaver osv., mens de nordiske vårtonene presenteres gjennom Edvard Griegs Haugtussa og Fem sanger opus 37 av Jean Sibelius. Virkelig et internasjonalt vårbrus!

Tor Espen Aspaas

Birgitte Christensen er en av landets fremste sopraner – og hun gjør stor internasjonal karriere på scener som Staatsoper og Komische Oper i Berlin, Semperoper i Dresden, Opera National de Paris og i Concertgebouw i Amsterdam. Tor Espen Aspaas er en svært ettertraktet pianist – både som solist og kammermusiker – og har i en årrekke vært professor ved Norges musikkhøgskole.

Mozarts Divertimento i Ess-dur KV 563 sprengte på et vis grensene for det man kalte for underholdningsmusikk – eller diverterende musikk. Primært komponert for å underholde aristokratiet, fremføres denne lystige taffelmusikken i seks satser under MEMO av

SSENS TRIO 

Sølve Sigerland, fiolin, Henninge Landaas, bratsj, og Ellen M. Flesjø, cello, i Den Grønne Sal på Park Hotel lørdag 15. april kl. 15.00. De byr også på Schuberts herlige ”lille” Triosats i B-dur D. 471 før vi har en trivelig pause fram til Håvard Gimse møter Ssens Trio i Den Grønne Sal på Park Hotel lørdag 15. april kl. 17.00.

Håvard Gimse

Gimse spiller først en sats av hver av wiener-komponistene Haydn, Beethoven, Schubert – og selvsagt Mozart – før de fire musikerne avslutter MEMO-festivalen med Mozarts klavertrio i g-moll KV 478. 

Og etter disse tre konsertene sitter vi garantert igjen med ønsket om MEr MOzart!

Vi ønsker å legge inn en litt lang pause på fredagskonserten – og det blir en god pause mellom de to konsertene på lørdagen – hvor vi byr på kaffe/te, mingling og presentasjon av årets program ute på Balustraden på hotellet.

Hver av konsertene koster kr 375,-/100,- (barn/unge under 20 år) + avg., og kan bestilles på: 

https://hjertnes.no/memo-festivalen-mest-mozart-birgitte-christensen-tor-es-nk7x3g/

https://hjertnes.no/memo-festivalen-mest-mozart-ssens-trio-e7h6en/

https://hjertnes.no/memo-festivalen-mest-mozart-havard-gimse-moter-ssens-trio-k2txc1/


Abonnement:

Kulturelt Initiativ tilbyr alle 3 konsertene for prisen av 2 = kr 750,-/200,- (barn/unge under 20 år) – og to konserter for kr 650,-/175,- (barn/unge under 20 år). 

Disse abonnementene kan kun bestilles på kultint@gmail.com 

Vi minner om åpningen i Midtåsen skulpturpaviljong søndag den 7. mai – og

Midtåsen kultur- og barnefestival som finner sted i beste sommertid fra 9. til 23. juli!

 Kulturelt Initiativ