Midtåsen kultur- og barnefestival

Måneskinnssonaten er et av de mest spilte verkene til Beethoven, og begeistringen var stor da vi oppdaget at juli måneds fullmåne sammenfaller med starten av Midtåsen kulturfestival den 5. juli 2020. Vi måtte klype oss i armen – og frydet oss over den unike muligheten til å oppleve hele Klaversonate nr. 14, opus 27, nr. 2 i ciss-moll – Quasi una fantasia – mens fullmånen svever over sommerhimmelen og fargelegger fjorden i gull!

Beethovens tittel gir jo da virkelig mening: det blir som en fantasi! Og i to hele uker skal fantasien til en rekke komponister og musikere sette sitt preg på Midtåsen. Beethoven reiste selv som pianist til Wien – først i 1787 og så 1792 – og vi får besøk av en av dagens Bonn-pianister – Susanne Kessel. Hun har satt i gang et imponerende prosjekt: 250 pianostykker for Beethoven – hvor 250 forskjellige komponister fra hele verden har komponert en hyllest til Beethoven og hans musikk i anledning jubileet. Hun kommer ikke til å spille alle 250……….

Fra Wien får vi besøk av et kammerensemble som tar oss med fra opus 1, og rekken av norske, internasjonale musikere gir oss et bredt spekter av klassisk musikk på sitt beste. Alt med en relasjon til den store mester! Vi føler oss svært privilegerte som har fått til det internasjonale samarbeidet – og synes det her oppstår en spennende musikalsk og geografisk trekant med Bonn og Wien som hjørnene på grunnlinjen og Sandefjord på toppen!

Midtåsen barnefestival spilles fra den 7. til den 19. juli. Hans og Grete likte seg så godt på Midtåsen sommeren 2019, så de ønsker å ta turen tilbake i 2020 – selv om det er fryktelig mange hekser i skogen der oppe.

Om Ludvig har noe å bidra med for barna? Ja, det får tiden vise……

Programmet i sin helhet offentliggjøres primo mars – men notér dere gjerne datoene 5. til 19. juli allerede nå.Kulturelt Initiativ