Midtåsen Kulturfestival 2022

FANTASIA! – Det er femten år siden Midtåsen åpnet for allmenheten, og håpet var den gang at prakteiendommen skulle utvikles til en unik kulturarena. Fantasien og kreativiteten skulle få blomstre og føre til presentasjon av kultur i nye former og på spennende, engasjerende arenaer. Gjennom hele 423 forestillinger har Kulturelt Initiativ utforsket mulighetene, brukt vår fantasi og latt oss inspirere til stadig nye måter å formidle klassisk musikk på. Alt bygd på den fantasi og kreativitet som de fremste komponister og kunstnere har gitt oss gjennom sine verk. Det er med fryd og ydmykhet vi ønsker å foredle dette videre sammen med våre fremste sangere, musikere – og vårt publikum.

Femten års virke har blant annet ført til tolv forestillinger for barn og familier – alle spesiallagde for Midtåsen som arena. Her har vår egen fantasi og kreativitet fått boltre seg i pakt med Midtåsens natur. Og for å være ærlig – det er mengder av herlige bilder å se der oppe, selv om vi har forkjærlighet både for utsikten foran villaen og tjernet i skogen. Det er som å oppleve Bilder fra en utstilling – som er undertittelen på årets nye attraksjon. Gjennom den håper vi også å pirre din fantasi. 

Ved vannliljene i tjernet er det lett å la tankene gå til nøkken, troll og norske folkeeventyr – men også til Monets fantastiske malerier av vannliljer. Spesielt i år er det verdt å minne om at på dagen etter våpenstillstanden etter 1. verdenskrig i 1918, skjenket Monet noen av de fineste vannliljemaleriene sine i gave til nasjonen – som et Minnesmerke for fred. Det er verdt en tanke i dagens Europa.

Kultur er limet i samfunnet – og vi kan nå forsterke limingen etter lang tid med store utfordringer.  Bli med oss i å skape tidenes festival på Midtåsen – vær en kulturvenn – og ta med deg noen du er glad i på unike opplevelser i Arnebergstuen, i skulpturpaviljongen, i parken og ute i naturen!

Dere er hjertelig velkomne!

ÅRETS FORESTILLINGER

Måneskinnssonaten i fjor var en helt unik anledning – og med en stemning som vi kanskje aldri får oppleve igjen? Men det er klart vi prøver! Konserten åpner årets festival den 10. juli.  Elleve sangere og én pianist har forberedt en rekke nye sanger – og noen som er et must å ha med hvert år – om månen, herlige sommerkvelder og kjærlighet! Vi er virkelig privilegerte som kan nyte dette i den unike atmosfæren i parken på Midtåsen – med utsikten over byen og fjorden og til hele universet.....

Medvirkende er Beate Mordal, Mathilde S. Marjavara, Silvia Moi og Siri Kval Ødegård, sopran – Christina Jønsi og Lucia Cervoni, mezzosopran – Ole Morten Velde, tenor – Filip Håkestad, Jørgen Backer, Magnus D. Kjeldal og Sakarias Tranvåg, baryton – Ivar Anton Waagaard, klaver.

Billetter á kr 325,-/100,- (barn unge under 18 år) 

Hjertnes kulturhus - https://checkout.ebillett.no/262/events/104496/purchase - og Norli bokhandel, Storgaten 9. Sandefjord


I konserten Chopin med Christian tar Ihle Hadland oss med på en helaften i Chopins verden av Mazurkaer opus 41, Impromptuer og de herligste Etyder i opus 25 den 12. juli. Det bys også på en overraskelse med Chopin som du neppe har hørt før! Arnebergstuen gir en perfekt ramme for konserten – helt i stil med Chopins egne opptredener i de fornemste kretser i Paris. Christian Ihle Hadland er en av våre store internasjonale klaversolister, og han elsker å konsertere på den «gamle fine damen» av et Steinway-flygel på Midtåsen.

Billetter á kr 450,-/200,- (barn unge under 18 år) inkl. drikkeenhet

Hjertnes kulturhus - https://checkout.ebillett.no/262/events/104503/purchase - og Norli bokhandel, Storgaten 9. Sandefjord.


Håkon Kornstad formidler musikk i et vidt spekter – fra klassisk tenorsang fra opera og lieder til jazz på tenorsaxofon. Alt på et internasjonalt svært høyt nivå. Når han får med seg Frode Haltli, accordeon, og Mats Eilertsen, bass – i Håkon Kornstad Trio – byr de på musikalske uttrykk og overraskelser på et imponerende nivå – og i et svært spennende format. Om det blir en Tenor i Saxa i konserten den 13. juli – ja, det gleder vi oss til å se.

Billetter á kr 450,-/200,- (barn unge under 18 år) inkl. drikkeenhet

Hjertnes kulturhus - https://checkout.ebillett.no/262/events/104592/purchase - og Norli bokhandel, Storgaten 9. Sandefjord.


Tenk å plassere en skulpturpaviljong og en unik konsertsal midt ute i skogen! I pakt med naturen og universet – inviterende til musikalsk samspill med skogens fugler! I konserten Fløytelåt! tar søstrene Ingrid og Maria Ose oss med på en oppdagelseskonsert i naturen ved de to første av årets Silence Concert den 16. og 17. juli. Naturguder som Pan, Syrinx og Faunen håper de å musisere med og om - og det hele kan ende opp med svært mange fløytelåter dersom skogens fugler lar seg friste til å bidra med sine sanger.

Billetter á kr 225,-/100,- (barn unge under 18 år) 

Hjertnes kulturhus - https://hjertnes.no/silence-concert-floytelat-hd27agk/  - og Norli bokhandel, Storgaten 9. Sandefjord.


Etter de to årene med feiring av Beethoven er det en fryd å flytte fokus til hans etterfølger Franz Schubert. Syv sangere, to pianister og en hornist gir et rikholdig utvalg fra hans musikalske skatter den 17. juli. Vi samles til en Schubertiade rundt flygelet i Arnebergstuen – slik Schubert gjorde med sine venner – og fryder oss med de herligste lieder og firhendig klaverstykker. Det blir i høyeste grad en hyllest «An die Musik»!

Beate Mordal, Mathilde S. Marjavara og Silvia Moi, sopran – Christina Jønsi, mezzosopran – Ole Morten Velde, tenor – Magnus D. Kjeldal og Jørgen Backer, baryton – Emilie Ravn Jensen, horn og Ivar Anton Waagaard og Vebjørn Anvik, klaver.

Billetter á kr 450,-/200,- (barn unge under 18 år) inkl. drikkeenhet

Hjertnes kulturhus - https://checkout.ebillett.no/262/events/104595/purchase - og Norli bokhandel, Storgaten 9. Sandefjord.


Opus13 ga en imponerende debutkonsert i Oslo i januar, og er nå valgt ut til å delta i den prestisjefulle Banff International String Quartet Competition i Canada. Vi har friskt i minnet den fantastiske konserten de ga under vår Beethoven-festival i 2020, og gleder oss over at Sonoko Miriam Welde i år var nominert til Spellemannprisen i klassen Klassisk musikk. Nå ser vi virkelig fram til den 19. juli hvor de framfører et spennende program bestående av Andrea Tarrodi: Strykekvartett nr. 2, Thomas Adès fantastiske Arcadiana og Johannes Brahms: Strykekvartett nr. 1 i c-moll, opus 51.

Opus13 består av Sonoko Miriam Welde og Edvard Erdal, fiolin, Michael Grolid, bratsj og Daniel Thorell, cello. 

Billetter á kr 450,-/200,- (barn unge under 18 år) inkl. drikkeenhet

Hjertnes kulturhus - https://checkout.ebillett.no/262/events/104596/purchase - og Norli bokhandel, Storgaten 9. Sandefjord.


Opus13 får den 21. juli med seg pianisten Sveinung Bjelland – riktig: han som framførte hele Måneskinnssonaten under den uforglemmelige fullmånen ved fjorårets festival – og byr på to av de mest praktfulle og populære klaverkvintettene i musikkhistorien: Antonin Dvoraks kvintett nr. 2 i A-dur opus 81 og Dmitri Schostakovich opus 57 i g-moll. 

Opus13 består av Sonoko Miriam Welde og Edvard Erdal, fiolin, Michael Grolid, bratsj og Daniel Thorell, cello.

Billetter á kr 450,-/200,- (barn unge under 18 år) inkl. drikkeenhet

Hjertnes kulturhus - https://checkout.ebillett.no/262/events/104597/purchase  - og Norli bokhandel, Storgaten 9. Sandefjord.


Midtåsen skulpturpaviljongs katedralaktige akustikk skal endelig fylles med Orgelklang fra et barokkorgel under Silence Concert den 23. og 24. juli. Domorganist i Oslo domkirke, Kåre Nordstoga, framfører musikk med et svært interessant spenn – både musikkhistorisk og geografisk – fra Merulo og Gabrieli på 1500-tallet i Venezia, via Bach og Böhm i Tyskland, Cesar Franck i Frankrike og til Carl Nielsen i Danmark i det 20. århundre. 

Billetter á kr 225,-/100,- (barn unge under 18 år) 

Hjertnes kulturhus - https://hjertnes.no/silence-concert-orgelklang-z6e1he/  - og Norli bokhandel, Storgaten 9. Sandefjord.


Tradisjonen tro blir det også i år Fransk aften i Bankettsalen på Scandic Park Sandefjord på den franske nasjonaldagen den 14. juli – og Operetteaften i Arnebergstuen på Midtåsen – den 20. juli! Svært mange setter pris på tilbudet om en aften med flotte 5-retters menyer fra kjøkkensjefene på Park Hotel og Unike Hoteller – og med god underholdning fra våre sangere og pianist mellom hver rett. Så populært er det blitt, at vi nå opererer med venteliste til begge temakveldene denne sommeren.

Henvendelse kultint@gmail.com 

CAFÉKONSERTER

Ved de daglige Cafékonsertene som finner sted på terrassen foran villaen kl. 12.00 i perioden 12. – 24. juli (unntatt mandag 18. juli), underholder 4 konsertgrupper. Våre sangere og pianister deler på disse konsertene. I tillegg spiller fire svært talentfulle ungdommer som er valgt ut til å være Årets talenter. De deltar i hver sin Cafékonsertgruppe. I år har vi gleden av å presentere Marie Agnethe Pihl, trompet – Marie Lille Haugen, fløyte – Kristine Emilie Krüger, bratsj og Magnus Lille Haugen på melodisk slagverk. Du kan oppleve hver av dem hele 3 ganger under festivalen.

Café-delen av Cafékonserten koster kr 100,-. For denne prisen kan man velge mellom: kake/kaffe, kake/mineralvann, et glass vin/øl – eller få kr 100,- i fratrekk på regningen dersom man ønsker å nyte en av de herlige lunsjrettene som serveres. Konsertdelen er gratis for alle medlemmer av KI – og for barn og unge under 18 år. For de som ikke er medlemmer av KI koster konsertdelen kr 100,-. 

Billetter kun ved inngangen.Kulturelt Initiativ