Vårsonaten 9 Mai!

Tittelen har vi lånt fra Ludwig van Beethovens sonate for fiolin og klaver nr. 5, opus 24 i F-dur fra 1801. Verket har en pastoral stemning og vårtemaet i den første satsen gir herlige assosiasjoner til den våren vi nyter her i dag. Den 3. satsen kan minne om en bitende vind – som vi kanskje får tilbake denne uke. 

Edvard Grieg gir oss også vårlig glede og ungdommelig friskhet i F-dur – gjennom sonate nr. 1, opus 8 som han komponerte i København i 1865. Grieg hadde da funnet sin tone – bygd på den norske tonen og med røtter i folkemusikken. Inderlig duggfrisk vårmusikk!

Med to vårfriske musikere blir dette en feiende åpning på en sesong som er planlagt med ca. 55 arrangementer. Guro Kleven Hagen er en av våre internasjonale fiolinsolister, kammermusiker, konsertmester i Den Norske Operas Orkester og kunstnerisk leder for Valdres Sommersymfoni. Hun skal også være med oss på Midtåsen i sommer. Christian Ihle Hadland er kunstnerisk leder for Stavanger Kammermusikkfestival og en internasjonal klaversolist. Han var med oss på bursdagsfeiringen på Beethovens 250-års dag, og kommer kjapt tilbake igjen. 

Herlig å ha med oss slike kunstnere til å feire Kulturelt Initiativs 25-års dag! 

 

Stedet er Hjertnes kulturhus søndag 9. mai kl. 18.00

Kjøp billett herKulturelt Initiativ