«Lasse Thoresen: Symphonic Concerto for Violoncello and Orchestra».

Denne digitale utgivelsen inneholder den norske komponisten Lasse Thoresens symfoniske konsert for cello og orkester – et ekstremt teknisk og virtuos verk. Den tre-satsede symfoniske konserten ble urfremført i 2008 og presenterer rike musikalske motiver, dramatiske klimaks og passasjer av delikat mikrotonalitet.


Skrevet av Lawo Classics


EN REISE GJENNOM TRE DALER

Denne digitale utgivelsen inneholder den norske komponisten Lasse Thoresens symfoniske konsert for cello og orkester – et ekstremt teknisk og virtuos verk. Den tre-satsede symfoniske konserten ble urfremført i 2008 og presenterer rike musikalske motiver, dramatiske klimaks og passasjer av delikat mikrotonalitet. Cellist Amalie Stalheim sier: «Konserten fremkaller bilder av de høye norske fjellene, med tåke som driver forbi langs trærne og en dal så dyp at du ikke kan se over horisonten. For komponisten Lasse Thoresen er dalen en metafor for en sinnstilstand og musikken utforsker dette brede og desorienterende terrenget. Jeg er glad for å fremføre dette verket med Oslo-Filharmonien og feire dette flotte verket fra denne prisbelønte norske komponisten.» 

I november 2021 ble Stalheim kåret til vinneren av Den Norske Solistprisen 2021, som inkluderer en konsert på Festspillene i Bergen 2022 og et solistoppdrag med Bergen Filharmoniske Orkester. Konserten har blitt vist på NRK. Thoresen: Journey through three Valleys: Symphonic Concerto for Violoncello and Orchestra er Stalheims debututgivelse. 

Lasse Thoresen (f. 1949) er komponist og professor emeritus i komposisjon ved Norges musikkhøgskole. Flere av hans verker har oppnådd stor anerkjennelse både i Norge og internasjonalt, og han har mottatt bestillinger fra de fleste norske symfoniorkestre, samt fra ledende utøvere og ensembler. 

Ingar Heine Bergby er en av Norges mest anerkjente orkesterdirigenter, med stor produksjon innenfor klassisk musikk, opera og samtids- og crossovermusikk. Han har markert seg som en kunstner med klart formende kraft, og med stor pasjon og engasjement i sitt arbeid.

Artist
Stalheim, Amalie (cello) | Oslo-Filharmonien

Dirigent
Bergby, Ingar

Komponist
Thoresen, Lasse

Plateselskap
Lawo Classics

Produsent
Landaas, Vegard


Klikk for link til nettbutikkLawo Classics