LAWO Store feirer 5 år med klassisk musikk

Norges eneste og Nordens største spesialbutikk for klassisk musikk og opera:

I disse dager feirer Norges eneste, og Nordens største, butikk for klassisk musikk og opera 5 år. Det var plateselskapet LAWO Classics som i 2015 fant ut at Oslo og Norge manglet en skikkelig butikk for klassisk musikk på fysisk format, etter at alle de tidligere aktørene hadde stengt dørene. I de siste årene har LAWO Store bygd seg opp til å bli en rikholdig butikk hvor det klassiske publikum finner både sjeldne skatter, bestselgere og nye utgivelser. «Vi føler et stort ansvar for å gi våre kunder et bredt og godt sammensatt utvalg av klassisk musikk og opera, samtidig som vi er opptatt av å fremme norske utøvere og komponister» forteller butikksjef Torgeir Meland Landaas i LAWO Store.

«De første 5 årene har ikke vært noen dans på roser, men vi har bygget sten for sten, og kan vise til en pen vekst i omsetningen de siste årene. Før koronakrisen inntraff så 2020 ut til å bli det beste året i butikkens historie. Vi har det siste året måttet tenke kreativt for å holde butikken i gang, og er glad for at flere og flere kunder også finner veien til vår nett-butikk lawostore.no», sier Landaas og legger til at «Det gode samarbeidet med Oslo Filharmoniske Orkester og gårdeieren Braathen Eiendom har vært et viktig bidrag for å kunne etablere, og opprettholde, en kulturinstitusjon som en slik butikk jo er.»

Butikksjef Torgeir Meland Landaas

LAWO Store har satset på et bredt og kvalitetsmessig godt tilbud til kundene. Butikken har 12.000 forskjellige titler på lager fra alle verdens hjørner, og kan samtidig tilby en katalog på nærmere 60.000 titler i tillegg som bestillingsvarer. «Hos oss skal du kunne komme å få gode råd om innspillingene, diskutere musikk, og finne en og annen godbit i hyllene», sier Landaas, og det er ikke noen tvil om at butikkbetjeningen har kompetanse og interesse for klassisk musikk og opera. Utgangspunktet er at du alltid skal møte en fagperson å snakke med i butikken. I dag er det 4 personer i tillegg til butikksjefen som betjener kundene, alle 4 med sterk musikkfaglig bakgrunn. Egil Baumann er en nestor som musikkritiker innenfor klassisk musikk og musikkviter. Jonas Skaarud og Silvan Loher er begge kjente komponister og i tillegg kan du også møte Nora Dahl Nilsen som studerer musikk på Barratt Due. «Jeg er utrolig stolt av mine kunnskapsrike medarbeidere, og å kunne tilby kvalitet i alle ledd til våre kunder», sier Landaas.

Har dere noen ønsker for bursdagen? «Først og fremst at kundene våre benytter seg av de mange jubileumstilbudene som alle våre gode samarbeidspartnere har hjulpet oss med å sette sammen», sier butikksjef Landaas, og legger til at han også har et ønske til regjeringen. «La oss konkurrere på like vilkår med våre utenlandske konkurrenter. Stortinget vedtok at all utenlandsk import skulle betale moms fra 1. april i år. Fremdeles er ikke ordningen innført, og det er vanskelig å konkurrere med utenlandske nettsteder, når de på grunn av momsfritaket kan selge varene billigere enn oss som leverer fra Norge. Iverksettelsen av Stortingets vedtak er et helt gratis koronatiltak som kan hjelpe mange små aktører som oss til å holde hjulene i gang.», avslutter Landaas.


Kalender

CD-anmeldelser

Vårt konserthus


 • TSO åpningskonsert 2. september 2021 - Mahler Symfoni nr. 9

  Mahler Symfoni nr. 9 - Trondheim Symfoniorkester & Opera ( TSO)

 • Beethoven: Duo for viola & cello in E flat major, WoO 32

   P.O. Lindberg - Leonardo Sesenna - Kristiansand Symfoniorkester

 • Tchaikovsky - Serenade for Strings in C major, Op. 48 - Kolbjørn Holthe

  Kristiansand Symfoniorkester

 • Symphony No. 4 / Johannes Brahms / Klaus Mäkelä / Oslo Philharmonic

 • Mozart: Piano Concerto No. 24 in C minor, K.491 - Leif Ove Andsnes - Eivind Gullberg Jensen

  Kristiansand Symfoniorkester

 • Mozart: Symphony No.40 in G minor, K. 550 - Eivind Gullberg Jensen

  Kristiansand Symfoniorkester

 • Edward Elgar - Serenade for Strings in E minor, Op. 20 - Kolbjørn Holthe

  Kristiansand Symfoniorkester

 • Wagner - valkyrierittet fra operaens tredje akt

  Trondheim Symfoniorkester & Opera
  Wagner og utdrag fra Valkyrien: Valkyrierittet fra operaens tredje akt Siegfrids sørgemarsj fra Ragnarokk Utdrag fra Valkyriens 1ste akt.

 • Magiske Minner

  Tine Thing Helseth og Kåre Nordstoga spilte inn albumet «Magical Memories» i Oslo domkirke, under Norges lockdown i slutten av august og begynnelsen av september 2020. De jobbet fra sent på kvelden til de tidlige morgentimene for å få den perfekte lyden, uforstyrret av støy fra omverdenen. 

  Lanseres 28 Mai, 2021

  See More
 • La Clemenza di Tito

  Rå maktkamp, begjær, sjalusi og Mozarts nydelige musikk. La clemenza di Tito leverer all den skjønnhet og heftige følelser vi forventer fra mesternes mester.

 • Vinterstemning frå Valdres

 • Piotr Anderszewski

  J.S. Bach: Well-Tempered Clavier, Book 2: Prelude No. 12 in F Minor

 • Rachmaninoffs Pianokonsert nr. 2

  Oslo-Filharmonien med solist Håvard Gimse og dirigent Vasily Petrenko spiller Rachmaninoffs Pianokonsert nr. 2.

 • Tsjajkovskijs Symfoni nr. 4

  Oslo Filharmoniske Orkester

 • Johann Sebastian Bach: Christmas Oratorio

 • Oslo Filharmoniske Orkester

  Symphony No. 1 / Gustav Mahler / Klaus Mäkelä

  See More
 • Lawoclassics

  Prokofiev Symphony No. 5 & Myaskovsky Symphony No. 21 with Vasily Petrenko and Oslo Philharmonic

  See More
 • Se dagens luke (8) i Warner Classics julekalender.

  Eric Lu spiller Schubert: Piano Sonata in A major

  See More
 • Mariam Batsashvili - Piano ( hel konsert)

  Mariam Batsashvili fremfører en recital av Franck, Schumann, Liszt og mer på Wigmore Hall (okt 2020). Nyt denne live konserten til den unge georgiske pianisten Mariam Batsashvili i Wigmore Hall i London, hvor hun fremførte solo pianostykker av Franck, Ravel, Thalberg, Schumann og Liszt..

 • BEETHOVEN Symphony No 5 - Eschenbach

   Göteborgs Symfoniker

 • Det Norske Kammerorkesterets Julekalender

   Se første luke hos Det Norske Kammerorkester.Lukene kan åpnes hver dag kl. 11 fra 1. desember til julaften.

  See More
 • Warner Classics - Julekalender

  Første video fra Warner Classic`s julekalender er publisert. 🎄

  See More
 • Valdres Sommersymfoni

  Festival highlights 2019

  See More
 • Norges musikkhøgskole (NMH)

  Norges musikkhøgskole (NMH) er en ledende kunstfaglig og vitenskapelig høgskole med over 750 studieplasser. Vi har Norges største fagmiljø i musikk og utdanner profesjonelle utøvere, kirkemusikere, dirigenter, komponister, musikkteknologer, musikkpedagoger og musikkterapeuter.

  See More

Artikler