LAWO Store feirer 5 år med klassisk musikk

Norges eneste og Nordens største spesialbutikk for klassisk musikk og opera:

I disse dager feirer Norges eneste, og Nordens største, butikk for klassisk musikk og opera 5 år. Det var plateselskapet LAWO Classics som i 2015 fant ut at Oslo og Norge manglet en skikkelig butikk for klassisk musikk på fysisk format, etter at alle de tidligere aktørene hadde stengt dørene. I de siste årene har LAWO Store bygd seg opp til å bli en rikholdig butikk hvor det klassiske publikum finner både sjeldne skatter, bestselgere og nye utgivelser. «Vi føler et stort ansvar for å gi våre kunder et bredt og godt sammensatt utvalg av klassisk musikk og opera, samtidig som vi er opptatt av å fremme norske utøvere og komponister» forteller butikksjef Torgeir Meland Landaas i LAWO Store.

«De første 5 årene har ikke vært noen dans på roser, men vi har bygget sten for sten, og kan vise til en pen vekst i omsetningen de siste årene. Før koronakrisen inntraff så 2020 ut til å bli det beste året i butikkens historie. Vi har det siste året måttet tenke kreativt for å holde butikken i gang, og er glad for at flere og flere kunder også finner veien til vår nett-butikk lawostore.no», sier Landaas og legger til at «Det gode samarbeidet med Oslo Filharmoniske Orkester og gårdeieren Braathen Eiendom har vært et viktig bidrag for å kunne etablere, og opprettholde, en kulturinstitusjon som en slik butikk jo er.»

Butikksjef Torgeir Meland Landaas

LAWO Store har satset på et bredt og kvalitetsmessig godt tilbud til kundene. Butikken har 12.000 forskjellige titler på lager fra alle verdens hjørner, og kan samtidig tilby en katalog på nærmere 60.000 titler i tillegg som bestillingsvarer. «Hos oss skal du kunne komme å få gode råd om innspillingene, diskutere musikk, og finne en og annen godbit i hyllene», sier Landaas, og det er ikke noen tvil om at butikkbetjeningen har kompetanse og interesse for klassisk musikk og opera. Utgangspunktet er at du alltid skal møte en fagperson å snakke med i butikken. I dag er det 4 personer i tillegg til butikksjefen som betjener kundene, alle 4 med sterk musikkfaglig bakgrunn. Egil Baumann er en nestor som musikkritiker innenfor klassisk musikk og musikkviter. Jonas Skaarud og Silvan Loher er begge kjente komponister og i tillegg kan du også møte Nora Dahl Nilsen som studerer musikk på Barratt Due. «Jeg er utrolig stolt av mine kunnskapsrike medarbeidere, og å kunne tilby kvalitet i alle ledd til våre kunder», sier Landaas.

Har dere noen ønsker for bursdagen? «Først og fremst at kundene våre benytter seg av de mange jubileumstilbudene som alle våre gode samarbeidspartnere har hjulpet oss med å sette sammen», sier butikksjef Landaas, og legger til at han også har et ønske til regjeringen. «La oss konkurrere på like vilkår med våre utenlandske konkurrenter. Stortinget vedtok at all utenlandsk import skulle betale moms fra 1. april i år. Fremdeles er ikke ordningen innført, og det er vanskelig å konkurrere med utenlandske nettsteder, når de på grunn av momsfritaket kan selge varene billigere enn oss som leverer fra Norge. Iverksettelsen av Stortingets vedtak er et helt gratis koronatiltak som kan hjelpe mange små aktører som oss til å holde hjulene i gang.», avslutter Landaas.Lawo Classics