Sonoko Miriam Welde er her med sin debut plate

Kunsten å fly.


Skrevet av Lawo Classics som partner


Tittel: Sonoko Miriam Welde –
Bruch / Vaughan Williams / Barber

Artist: Sonoko Miriam Welde – fiolin
Oslo Filharmoniske Orkester
Tabita Berglund – dirigent
Joshua Weilerstein – dirigent
Katalognr.: LWC1222
Label: LAWO Classics
Releasedato: November 2021
Totaltid: 61:51
Format: CD Stereo
EAN: 7090020182445
Produsent: Jørn Pedersen
Tekniker: Thomas Wolden

På sin debutplate på LAWO Classics byr den fremadstormende, unge, norske fiolinisten Sonoko Miriam Welde lytteren på fiolinkonserter av Max Bruch og Samuel Barber, samt Ralph Vaughan Williams rørende stykke «The Lark Ascending», skrevet under første verdenskrig, «da en pastoral scene med en syngende fugl i flukt virket fjernt fra virkeligheten» (Betsy Schwarm, Britannica). Sonoko framfører verkene i vakkert samspill med OsloFilharmonien, under ledelse av Tabita Berglund (Bruch og Vaughan Williams) og Joshua Weilerstein (Barber).


Sonoko sier selv om repertoaret på utgivelsen:

«Iblant forestiller jeg meg mennesker som lever i vanskelige tider, ser opp på lerken og misunner dens liv og frihet de skulle ønske de hadde selv. «The Lark Ascending» er et rørende stykke med høytsvevende melodier og lerkens ‘sølvlenke av lyd’. Slike melodier finner vi også i Barbers konsert. Selv om den åpner med en sjenerøs og varm melodi, tar det ikke lang tid før uvissheten sniker seg på, og store deler av den første satsen domineres av en følelse av noe uavklart. Den andre satsen er et av de mest rørende og hjerte-skjærende musikkstykker jeg vet om.Bruchs fiolinkonsert er et stykke med følelsene utenpå. Første sats er en alvorlig og dramatisk innledning, den andre er utrolig rørende og oppriktig og den tredje frydefull og livsbekreftende. Dette verket har vært med meg i mange viktige og spesielle øyeblikk i livet så langt.»


Sonoko Miriam Welde er en av de mest spennende unge fiolinistene som har dukket opp fra Norge de siste årene. Hun ble født i Bergen i 1996, debuterte med Bergen Filharmoniske Orkester i en alder av ni år og har siden  vunnet den norske solistprisen og Virtuos-konkurransen. Hun var på Crescendo-programmet i 2018-2020, veiledet av Janine Jansen og Leif Ove Andsnes, og mottok Equinor Talentpris. De siste årene har hun opptrådt med internasjonale orkestre som Royal Philharmonic Orchestra, Bournemouth Symphony og Lausanne Chamber Orchestra.

Link til Lawo

MAX BRUCH (1838-1920) 
Violin Concerto No. 1 in G minor, Op. 26 
1) I. Prelude: Allegro moderato /// 08:01 
2) II. Adagio /// 08:56 
3) III. Finale: Allegro energico /// 07:23 
RALPH VAUGHAN WILLIAMS (1872-1958) 
4) The Lark Ascending /// 14:27 
SAMUEL BARBER (1910-1981) 
Violin Concerto, Op. 14 
5) I. Allegro // 10:36 
6) II. Andante /// 08:26 
7) III. Presto in moto perpetuo /// 03:57

 Lawo Classics