Storkjeftet skjønnhet

Til tross for et storkjeftet rykte, bor det mye skjønnhet i basstrombonen. Målet med denne innspillingen er å vise fram basstrombonen fra alle dens beste sider: stor og skjør, fargerik og fleksibel, deilige basstoner og nydelige melodilinjer. 


Skrevet av Lawo Classics


Clare Farr kommer ut med sitt allerførste solo-album «Loudmouthed Beauty» den 19. august.

Ved å bestille og spille inn nye verk samt å alliere seg med gode musikkvenner, ønsker Clare Farr å fargelegge og løfte et konsertrepertoar for basstrombone. «Loudmouthed Beauty» er hennes debututgivelse som solist. Med seg har hun trombonistene Sverre Riise, Petter Winroth og Audun Breen, harpist Sidsel Walstad, organist IngerLise Ulsrud og pianist Sigstein Folgerø.


Repertoaret på CD-en er variert og inneholder både samtidskomposisjoner og eldre klassikere av norske og utenlandske komponister. Både Bente Leiknes Thorsens «Lush darkness – glaring light» og Torstein Aagaard-Nilsens «Urd» fra «The Daughters of Erda» er komponert spesielt for Clare, og i tillegg får vi høremer kjente stykker av Ernst Sachse, Henri Tomasi, Jan Sandström, Charles Small og Alexej Lebedjew.

Clare Farr har vært Kringkastingsorkestrets basstrombonist siden 2013. Født i England i 1975, startet hun sitt musikalske liv som pianist og fiolinist. Da familien flyttet til Jørpeland i 1989 endret hun musikalsk retning til det mer lydsterke og sosiale livet som basstrombonist. Etter studier i Stavanger, Manchester og Oslo arbeidet hun som frilansmusiker med langtidskontrakter i Oslo-Filharmonien og Norrköping  Symfoniorkester og med oppdrag i orkestre og ensemble både nasjonalt og internasjonalt. Hun er medlem av Norsk tromboneensemble, og er aktiv somkorpsdirigent, dommer og musikkpedagog over hele 
Norge.

Tittel: Loudmouthed Beauty
Concert Pieces for Bass Trombone
Artist: Clare Farr – basstrombone 


 Lawo Classics