Tine Thing Helseth - Ensemble Allegria - Seraph

Tine Thing Helseth er tilbake med en ny utgivelse – «Seraph» – denne gang i samspill med Ensemble  Allegria. Helseth og Allegria har hatt et tett samarbeid i mange år, og sammen har de spilt på bl.a. Festspillene i Bergen, Nordlysfestivalen i Tromsø, Oslo Kammermusikkfestival og Hovedscenen på Operaen.


Skrevet av Lawo


VELKLINGENDE VENNSKAP

Repertoaret på utgivelsen er mer og mindre kjente verker for trompet og strykeorkester av norske og  utenlandske komponister, hvor de fire første er skrevet  for denne besetningen, mens de tre siste er arrangert  av Jarle Storløkken.

Sagt med Tines egne ord:
«Seraph» er en plate jeg lenge har hatt lyst til å spille inn. Både pga. repertoaret og ensemblet jeg spiller sammen med. Ensemble Allegria består av musikere som jeg studerte sammen med, mange av dem gode venner som jeg har kjent lenge. Da er det ekstra givende, gøy og inspirerende å spille sammen!

Det er viktig å spille inn ny musikk, og på denne plata spiller jeg to trompetkonserter som er skrevet av komponister jeg selv har jobbet med. Tittelstykket «Seraph», av James MacMillan, er en herlig blanding av fine melodier og suggererende og aggressive partier. Konsert for trompet og strykere av den amerikanske komponisten Eric Ewazen er et verk som fanger den «amerikanske sounden» og både sjarmerer og fanger lytteren hver gang jeg fremfører den. I tillegg har vi med noen av mine favorittsmåstykker av Rolf Wallin, Alexander Arutiunian, Francis Poulenc, Edvard Grieg og Erik Satie.

Helt fra starten av karrieren har Tine Thing Helsethvært en ambassadør for trompetrepertoaret, med konsertvirksomhet på alle seks kontinenter. Hun har fått lysende kritikeromtale for sin sjelfulle, lyriske klang og sin samarbeidsbaserte tilnærming til å musisere, og hun har mottatt en rekke priserLawo Classics