Den store julekonserten i Operahuset Nordfjord

Etter suksessen med Den store julekonserten i 2019 er det ei stor glede å igjen kunne innby til musikalsk julestemning i Operahuset Nordfjord den første helga i desember, med Beate Mordal og Alexander Standal Pavelich som solistar i samspel med kor og operaorkester leia av Michael Pavelich!


Skrevet av Opera Nordfjord


Repertoaret spenner frå svingande, amerikanske julefavorittar og kjende og kjære julesongar frå den norske musikkskatten til vakre, engelske christmas carols. I fjor fekk operaen i spesialskrive eit eige arrangement av Det lyser det stille grender av Helge Sunde. Den vert sjølvsagt å høyre også i år. I tillegg er det tinga endå ein nynorsk julesong frå Helge Sunde, nemleg den vakre Joleklokker over jorda av Anders Hovden og Rikard Nordraak. Elles byr programmet på ein fengande storband-versjon av Musevisa av Jens Wendelbo og eit uvanleg vakkert arrangement av Deilig er jorden av Petter Winroth. Programmet er fullspekka av vakre arrangement av dyktige arrangørar frå vårt eige land, i tilegg til internasjonale klassikarar.

Beate Mordal er fødd og oppvaksen i Molde, der interessa og utdanninga for både jazz og klassisk sang vaks. Ho tok så ein bachelor i Trondheim og ved Operaakademiet i København og blei ferdig der i 2015. Samme år debuterte ho på den Kongelige Danske Opera, som Papagena i Tryllefløyten. Sidan har ho sunge kvar sommar i Aix-en-Provence, der ho i år debuterte med London Symfoniorkester med ny musikk av Kaija Saariaho. Ho debuterte også tidlegare i år som Vitellia i Mozart’s La Clemenza di Tito med Bergen Nasjonale Opera, der ho også er utnemnd som Artist in Residence. Beate er vorten ein ettertrakta konsertsongar, der ho ofte kombinerer stilartane jazz, musikal og opera. Hausten 2022 får ho debutere i ei av sine drøymeroller ved Den Kongelige Danske Opera:Maria i West Side Story. I haust fekk vi oppleve hennar song- og skodespelartalent som den leikne Judy i musikalen Jorden rundt på 80 dager av Øystein Wiik og Gisle Kverndokk.

Alexander Standal Pavelich er oppvaksen på Nordfjordeid med korps, operaorkester og band som musikalsk inspirasjon i ungdomsåra. Han har si utdanning frå LIPA i Liverpool, og etter fleire år som frontmann i P3-favorittane Eye Emma Jedi og Loves­peake har han skifta beite og har no blitt ein ettertrakta pop-låtskrivarar og vokalist. Han har skri­ve for artistar som Nick Jonas, Alan Walker, Jarle Bernhoft, Julie Bergan og Lemaitre. Sidan Alexander sist gjesta julekonserten på Eid har han vore med å skrive over 60 utgitte låtar. Samtlege av desse har han også sunge på som featuring vokalist, mellom anna saman med verdsstjerna David Guetta. Akkurat no er han som låtskrivar aller mest aktuell med radiohiten “Dopamine” for den tyske DJ’en Purple Disco Machine, som i skrivande stund ligg i si 3. veke som den mest spelte låta på radio i Tyskland og totalt den 8. mest spelte i heile Europa. Han har også nyleg skrive ein song på det nye albumet til den koreanske supergruppa Twice, som debuterte på 3. plass på Billboard listene i USA.

Opera Nordfjord ønskjer heile familien velkomen til ei heilt spesiell konsertoppleving med flotte solistar, fullt symfoniorkester og samansett kor frå heile distriktet – med ei eventyrleg blanding av dei aller vakraste julefavorittane!


Kalender

CD-anmeldelser

Vårt konserthus


 • En Eventyrlig Reise / Ringsaker Operaskole

 • TSO åpningskonsert 2. september 2021 - Mahler Symfoni nr. 9

  Mahler Symfoni nr. 9 - Trondheim Symfoniorkester & Opera ( TSO)

 • Beethoven: Duo for viola & cello in E flat major, WoO 32

   P.O. Lindberg - Leonardo Sesenna - Kristiansand Symfoniorkester

 • Tchaikovsky - Serenade for Strings in C major, Op. 48 - Kolbjørn Holthe

  Kristiansand Symfoniorkester

 • Symphony No. 4 / Johannes Brahms / Klaus Mäkelä / Oslo Philharmonic

 • Mozart: Piano Concerto No. 24 in C minor, K.491 - Leif Ove Andsnes - Eivind Gullberg Jensen

  Kristiansand Symfoniorkester

 • Mozart: Symphony No.40 in G minor, K. 550 - Eivind Gullberg Jensen

  Kristiansand Symfoniorkester

 • Edward Elgar - Serenade for Strings in E minor, Op. 20 - Kolbjørn Holthe

  Kristiansand Symfoniorkester

 • Wagner - valkyrierittet fra operaens tredje akt

  Trondheim Symfoniorkester & Opera
  Wagner og utdrag fra Valkyrien: Valkyrierittet fra operaens tredje akt Siegfrids sørgemarsj fra Ragnarokk Utdrag fra Valkyriens 1ste akt.

 • Magiske Minner

  Tine Thing Helseth og Kåre Nordstoga spilte inn albumet «Magical Memories» i Oslo domkirke, under Norges lockdown i slutten av august og begynnelsen av september 2020. De jobbet fra sent på kvelden til de tidlige morgentimene for å få den perfekte lyden, uforstyrret av støy fra omverdenen. 

  Lanseres 28 Mai, 2021

  See More
 • La Clemenza di Tito

  Rå maktkamp, begjær, sjalusi og Mozarts nydelige musikk. La clemenza di Tito leverer all den skjønnhet og heftige følelser vi forventer fra mesternes mester.

 • Vinterstemning frå Valdres

 • Piotr Anderszewski

  J.S. Bach: Well-Tempered Clavier, Book 2: Prelude No. 12 in F Minor

 • Rachmaninoffs Pianokonsert nr. 2

  Oslo-Filharmonien med solist Håvard Gimse og dirigent Vasily Petrenko spiller Rachmaninoffs Pianokonsert nr. 2.

 • Tsjajkovskijs Symfoni nr. 4

  Oslo Filharmoniske Orkester

 • Johann Sebastian Bach: Christmas Oratorio

 • Oslo Filharmoniske Orkester

  Symphony No. 1 / Gustav Mahler / Klaus Mäkelä

  See More
 • Lawoclassics

  Prokofiev Symphony No. 5 & Myaskovsky Symphony No. 21 with Vasily Petrenko and Oslo Philharmonic

  See More
 • Se dagens luke (8) i Warner Classics julekalender.

  Eric Lu spiller Schubert: Piano Sonata in A major

  See More
 • Mariam Batsashvili - Piano ( hel konsert)

  Mariam Batsashvili fremfører en recital av Franck, Schumann, Liszt og mer på Wigmore Hall (okt 2020). Nyt denne live konserten til den unge georgiske pianisten Mariam Batsashvili i Wigmore Hall i London, hvor hun fremførte solo pianostykker av Franck, Ravel, Thalberg, Schumann og Liszt..

 • BEETHOVEN Symphony No 5 - Eschenbach

   Göteborgs Symfoniker

 • Det Norske Kammerorkesterets Julekalender

   Se første luke hos Det Norske Kammerorkester.Lukene kan åpnes hver dag kl. 11 fra 1. desember til julaften.

  See More
 • Warner Classics - Julekalender

  Første video fra Warner Classic`s julekalender er publisert. 🎄

  See More
 • Valdres Sommersymfoni

  Festival highlights 2019

  See More
 • Norges musikkhøgskole (NMH)

  Norges musikkhøgskole (NMH) er en ledende kunstfaglig og vitenskapelig høgskole med over 750 studieplasser. Vi har Norges største fagmiljø i musikk og utdanner profesjonelle utøvere, kirkemusikere, dirigenter, komponister, musikkteknologer, musikkpedagoger og musikkterapeuter.

  See More

Artikler