Carmen 2022


Beklager, Dette arrangementet har allerede funnet sted.

CARMEN er Opera Rogalands første egenproduserte helaftens operaoppsetning med forestillinger i Sandnes kulturhus og Stavanger konserthus.


Hold av datoene! Carmen kommer i Sandnes Kulturhus 20.oktober, og Stavanger Konserthus 22. og 23. oktober. 

Noen av de beste sangerne i Norge, bl.a. Kjetil Støa som Don Jose, vil sammen med Ana Petricevic og Eira Huse som Carmen gi liv til menneskeskjebnene som er knyttet sammen i det miljøet hvor denne intense kjærlighetshistorien utspiller seg.

Solister, kor, flamencodansere og fullt orkester vil under kyndig musikalsk ledelse av Alberto Maniaci i Hans Petter Harboes fargerike scenografi, kostymer designet av Cristina Aceti og regi ved Einar Bjørge, gi liv til ett av verdenshistoriens mest populære og mest oppførte operaverk.

I denne oppsetningen av Bizets CARMEN kommer vi tett på en ung kvinne som forsøker å finne tilbake til seg selv, hvem hun er og hvorfor hun er. Til nå har hun forgjeves forsøkt å viske ut fortiden, flykte fra seg selv ved å stadig kaste seg inn i nye kortvarige relasjoner. Så møter hun den unge Don Jose og får erfare den store kjærligheten – det å elske noen betingelsesløst for første gang. Don Jose forlater alt og alle, selv sin forlovede og kaster seg ut i et nytt liv med Carmen som lever på vandring med sine sigøynervenner fra skyggesiden av samfunnet. Men deres bakgrunn og livserfaring er for ulik, og snart blir det like vanskelig å leve sammen som det å forlate hverandre. Når fortiden innhenter dem, hver på sin måte, blir de tvunget til å ta avgjørende og skjebnesvangre valg. Innenfor Bizets dramatiske og medrivende musikalske univers, spiller det seg ut en kamp på liv og død – en jakt etter mening og tilhørighet i en verden preget av dominans og underkastelse.


20.oktober 2022 00:00 - 23.oktober 2022 00:00

Sandnes/Stavanger

Opera Rogaland

Arrangement: Opera

Fylke: Rogaland


Lignende arrangement