Konsert: ENCORE - INSPIRASJON


Beklager, Dette arrangementet har allerede funnet sted.

INSPIRASJON - en nyskreven norsk pianotrio møter franske klassikere


INSPIRASJON - en nyskreven norsk pianotrio møter franske klassikere

Program

Claude Debussy – Clair de Lune
Maurice Ravel – Sonate for fiolin og cello
Bjørn Bolstad Skjelbred – TRIO for fiolin, cello og klavér
Clair de Lune (1888), fra Claude Debussys Suite bergamasque, henter tittelen sin fra Paul Verlains dikt med samme navn. Diktet handler om den menneskelige sjel som ikke kan tro sin egen lykke og synger inspirert av månens ubevegelige lys. Debussys musikk - som Verlains dikt - er et vakkert, ubegripelig bilde som sier mye om menneskets sjel uten egentlig å si noe.

Ravels sonate for fiolin og cello ble skrevet mellom 1920 og 1922, dedisert til Debussy som gikk bort i 1918. Første sats fungerte lenge som en selvstendig duo før verket fikk sin endelige form to år senere. Ravel måtte nemlig slite med de neste satsene, og i et brev datert 1921 skriver han «Denne djevelske duoen gjør meg vondt!». Sonaten kombinerer trekk fra flere forskjellige stiler og tidsperioder, benytter mange ulike effekter typiske for strykeinstrumenter – glissando, pizzicato, sordin og flageoletter - men bevarer likevel en perfekt balanse mellom de to instrumentene.

Bjørn Bolstad Skjelbred sin TRIO for fiolin, cello og klavér ble skrevet i 2020. Da komponisten gikk i gang med verket var det naturlig å studere flere av de store komponistenes klavértrioer, og han valgte å lene seg på Maurice Ravel sin fra 1914. Men der de klassiske trioene har satstitler etter tempo eller emosjonell karakter, har Skjelbred valgt at alle satsene forholder seg til ulike måter å se på begrepet tid.

Encore Piano Trio

Eirik Haug Stømner, klaver
Patrycja Blaszak, fiolin
Marek Bienkunski, cello

Trioen har deltatt på en rekke festivaler og mesterklasser, blant annet European Chamber Music Academy i Wien, der de samarbeidet med noen av Europas fremste kammermusikere og professorer. Trioen har blant annet opptrådt i Den Norske Opera, Sentralen i Oslo, under Grieg in Bergen-Festivalen med mer. I 2021 startet trioen sin egen konsertserie, ENCORE, der de spiller kjente og ukjente perler av kammermusikk i en intim setting.

Billetter

For å sikre deg billett anbefaler vi å kjøpe denne gjennom TicketCo.
Forutsatt at det ikke er helt utsolgt kan billetter også kjøpes i døra før konserten.
Dersom det er utsolgt på TicketCo kan du ta kontakt på sms samme dag, da vi av og til får avbestillinger. Send sms til 95 23 24 01.

Vi har ikke plassbilletter, så vi anbefaler å møte opp når dørene åpner en time før forestillingen begynner. På den måten kan du reservere gode sitteplasser og så ev ta en tur i baren ved siden av oss.

Bar

Vi har ikke skjenkebevilling på Gamle Raadhus Scene lenger, men fortvil ikke. Skyggesiden bar ligger rett utenfor døren vår. Der kan publikum nyte noe godt i glasset før konsert. Skyggesiden har også fantastiske burgere, byens beste pommes frites og annet snadder, men det er lurt å gå opp på Gamle Raadhus Scene og reservere plass først.

Adresse

Gamle Raadhus Scene, Christiania torv 1

Det oransje huset til høyre for deg når du står med ryggen til statuen av HANSKEN på Christiania torv og ser nedover Rådhusgaten mot Operaen.
Rett ved siden av Rådhusgata 30.

Bruksanvisning for billettbestilling

Når du har kommet inn på siden til TicketCo, velger du først antall billetter, deretter trykker du på den gule knappen hvor det står «BESTILL».
Deretter trykker du «FORTSETT». Du kommer nå til en meget enkel registrering (registrer kun ett navn på alle billettene, så sparer du masse tid).
Til slutt kommer du til en betalingsside, der du trenger Bank-ID for å få betalt.

Hvis du av en eller annen grunn ikke får til å bestille billetter via TicketCo, kan du sende en
e-post til: info@operatilfolket.no

PublikUng

PublikUng er en organisasjon som senker terskelen blant unge for å gå på opera og konserter med klassisk musikk. Visjonen er å spre interessen for disse kulturformene og gjøre dem mer tilgjengelig for dem mellom 18 og 30 år. PublikUng har nå i underkant av 2000 medlemmer og det koster kun kr 50,- å bli medlem. Den eneste regelen er at dersom du har mottatt gratis eller veldig billig billett til en konsert/forestilling, er påmeldingen bindende. Du MÅ da benytte deg av billetten din. Gjør du ikke det, vanker det dessverre en bot. Det er alltid lang venteliste og en annen som vil gå i ditt sted, hvis du ikke kan. Gi oss derfor beskjed dersom du ikke benytter billetten din likevel. Du kan gi den til en venn også.
Meld deg på via publikung.no

Bli medlem i Opera til folket

Medlemskap har en engangspris på kr 100,- og gir deg bl.a. rabatterte billetter på de fleste billetter på Gamle Raadhus Scene! Ved påmelding vil du få tilsendt en e-post med betalingsinfo. Gå inn på forsiden til Opera til folket og meld deg på. Scroll helt nederst på siden.


27.september 2023 19:00 - 27.september 2023 20:15

Gamle Raadhus Scene, Christiania Torv 1

Opera til folket

Arrangement: Kammermusikk

Sjanger: Impresjonisme,Samtidsmusikk

Fylke: Oslo


Lignende arrangement