Opera til folket lever for å få opera ut til enda flere.

Høy kvalitet preger alle deres arrangementer til tross for at dette er en frivillig organisasjon. Organisasjonen så lyset for første gang i 2004. Da het de Kulturentusaistene og overtok driften av Operaballet etter Tårnseilerne. I 2006 arrangerte de Oslo Operafestival – opera til folket for første gang og i 2010 endret de navn på organisasjonen til Opera til folket.

Organisasjonen arrangerer 60-70 konserter i året i tillegg til at de skaffer sangere til ulike arrangementer som BAKgåden i Sandvika, Operasangere til ulike arrangementer i Sørum kommune og ulike konferanser m.m. Høsten 2018 startet de en konsertserie med opera for barn.
Under Oslo Operafestival har de satt opp flere helaftens operaforestilinger som La traviata på Chateau Neuf (2009), Carmen (2010) og Czardasfyrstinnen (2012) i Folketeateret, Rigoletto i Posthallen (2016). I 2017 satt de opp en nyskrevet engelsk opera av Stephen Fry, The Life To Come under Oslo Operafestival den 5. oktober på scene 2 i Operaen. I 2018 var det Don Giovanni som stod på menyen og i 2019 Cosi fan tutte på hovedscenen til KHIO. I 2020 feires Kirsten Flagstads 125 års-jubileum med at Opera til folket urfremfører en nyskrevet opera på Scene 2 i Operaen om operasangerinnen som var den første sopranen som fikk betegnelsen «The Voice og the Century».

Opera til folket har fått fast tilholdssted på Gamle Raadhus Scene. Lokalet ligger i andre etasje i et av Oslos eldste lokaler, nemlig Gamle Raadhus fra 1641. Der har organisasjonen arrangert konserter siden 2013, men i 2018 fikk de leie lokalet av Kulturetaten på fast basis. Hver lørdag arrageres Lørdagsopera, en meget populær konsertserie med noen av landets beste sangere og pianister som med glimt i øyet og godt humør, presenterer opera for et usedvanlig engasjert publikum. Vi har stadig nye lyttere som opplever opera live for første gang og er dermed en viktig rekrutteringsarena for opera. Vi når også ofte et yngre publikum særlig via vår søsterganisasjon som heter PublikUng. En organisasjon for de mellom 18 og 30 år. Det er gratis å melde seg inn og man får gratis, eller veldig billige billetter til konserter med KORK, Oslo-Filharmonien, Operaen, de fleste festivaler i Oslo og alle Opera til folkets arrangementer så klartOpera til folket