Vårbrus med Eira Huse og Olga Jørgensen


Mezzosopran Eira Huse og pianist Olga Jørgensen skal fremføre Japanischer Frühling (Japansk vår) av Ludvig Irgens-Jensen og Edvard Griegs Haugtussa.


De to viktigste sangsyklusene i norsk musikklitteratur!

Mezzosopran Eira Huse og pianist Olga Jørgensen skal fremføre Japanischer Frühling (Japansk vår) av Ludvig Irgens-Jensen og Edvard Griegs Haugtussa. Senere denne våren skal de fremføre dette konsertprogrammet i Leipzig. Dette blir en unik anledning til å høre to av norsk musikkhistories viktigste verk skrevet for sangstemmen, fremført av to av Norges mest fremadstormende utøvere. Aller best, det hele fremføres i en avslappet huskonsertatmosfære – slik det var vanlig før i tiden!

Vi lover god stemning og fantastisk musikk full av berusende følelser og lidenskap. Hjertelig velkommen til konsert!

Om utøverne

Eira og Olga har spilt sammen som lied-duo i flere år, og har gjestet bl.a. Mozartfestivalen i Fredrikstad, Oxford Lieder Festival, Holywell Music Room – og selvfølgelig også Gamle Raadhus Scene: sistnevnte både sammen og hver for seg!

De har også blitt omtalt av Crescendo Magazine som en duo verdt å merke seg, og de spiller snart inn sin første CD.

Japanischer Frühling er skrevet av Ludvig Irgens-Jensen til poesi fra ulike japanske diktere. Musikken maler frem de blomstrende kirsebærblomstende, og den nostalgiske våren og alle følelsene den bringer med seg av håp, ungdommelighet, vemod og skjønnhet. Og snart er jo våren her igjen! Denne sangsyklusen finnes også i orkesterversjon, og det merker man på formatet: Sangsyklusen krever både dybde, høyde, stor klang og sterk fargelegging i både stemme og klavér.

Haugtussa er en «Coming-of-age»-sangsyklus, der vi møter Veslemøy – ei ung jente som møter den første, store kjærligheten. Hun opplever både begjærets beruselse og det vonde sviket! Veslemøy er synsk, og ser ting andre ikke ser, og får derav også kallenavnet Haugtussa i den vesle bygda. Denne fortellingen berører, med temaer som kjærlighet, annerledeshet og utenforskap. Eira og Olga gleder seg til å fremføre sin versjon.

«Det er en helt genial bok, hvor musikken egentlig allerede er komponert. Man behøver kun å skrive den ned.» Det sa den inspirerte Edvard Grieg rett etter å ha lest Arne Garborgs feirende diktsyklus Haugtussa. Og vi kan være glade for at han skrev ned sin musikk – for dette er et helt enestående verk. Det blir ofte sammenlignet med Schuberts Die Schöne Müllerin.

Billetter
For å sikre deg billett anbefaler vi å kjøpe denne gjennom TicketCo.
Forutsatt at det ikke er helt utsolgt kan billetter også kjøpes i døra før konserten.
Dersom det er utsolgt på TicketCo kan du ta kontakt på på sms samme dag, da vi av og til får avbestillinger. Send sms til 95 23 24 01.
Vi har ikke plassbilletter, så vi anbefaler å møte opp når dørene åpner kl 14.30 på selve konsertdagen, slik at du kan reservere gode sitteplasser.

Bar

Vi har ikke skjenkebevilling på Gamle Raadhus Scene lenger, men fortvil ikke. Skyggesiden bar ligger rett utenfor døren vår. Der kan publikum kan nyte noe godt i glasset før konsert, men det er lurt å gå opp på Gamle Raadhus Scene og reservere plass først. Da får du bedre plass.

Adresse

Gamle Raadhus Scene, Christiania torv 1
Det oransje huset til høyre for deg når du står med ryggen til statuen av HANSKEN på Christiania torv og ser nedover Rådhusgaten mot Operaen. Rett ved siden av Rådhusgata 30.
Bruksanvisning for billettbestilling:

Når du har kommet inn på siden til TicketCo, velger du først antall billetter, deretter trykker du på den gule knappen hvor det står «BESTILL».
Deretter trykker du «FORTSETT». Du kommer nå til en meget enkel registrering (registrer kun ett navn på alle billettene, så sparer du masse tid).
Til slutt kommer du til en betalingsside, der du trenger Bank-ID for å få betalt.
Hvis du av en eller annen grunn ikke får til å bestille billetter via TicketCo, kan du sende en e-post til:  info@operatilfolket.no

Bli medlem i Opera til folket

Medlemskap har en engangspris på kr 100,- og gir deg bl.a. rabatterte billetter! Ved påmelding vil du få tilsendt en e-post med betalingsinfo. Gå på forsiden til Opera til folket og meld deg på. Scroll helt nederst på siden.


09.mars 2023 19:00 - 09.mars 2023 20:00

Gamle Raadhus Scene, Christiania Torv 1

Opera til folket

Arrangement: Resital

Sjanger: Romantikk

Fylke: Oslo


Lignende arrangement