Testosteron, traktorstandup-opera

Testosteron, traktorstandup-opera

Hva skjer med mannen når kulemagen vokser, testosteron nivået er i fritt fall og selvrespekten tar ferie?


Opera Trøndelag I Foto: Gisle Bjørneby


I skjæringspunktet mellom teater, stand-up og opera legger musikkensemblet Traktor mannsrollen under kniven. Lag for lag skreller de seg nådeløst innover. Hans forhold til kvinner, hans bunnløse tap, hans avskyelige svakheter, hans vakre drømmer.

For lengst der inne, der testosteronet fortsatt bruser og lever, er han ikke en middelaldrende mann med mage som skjuler manndommen. Lengst der inne er han en pistolero med krutt i nevene og beltet fullt av ammunisjon. En western-helt som fukter strupen med børst og nedlegger vakre saloon-piker. Lengst der inne er han Morgan Kane.

Medvirkende
Frank Havrøy og Traktor (Johannes Skyberg, Nora Hannisdal, Gunnar Flagstad, John Ivar Knutzen, Kristin Fyrand Mikkelsen og Elisabeth Maria López Wulfsberg)

Fredag 20/10 kl. 19.00
Sted: Vektersalen, Kimen Kulturhus

AV: Traktor, Lars Erik Holter og Frank Havrøy
Etter en idé av Johannes Skyberg, Gunnar Flagstad og Frank Havrøy

Regi: Lars Erik Holter
Komponist: Trond Lindheim
Musikalsk ansvarlig: Johannes Skyberg
Lysdesign: Kåre Nordseth

Samtidsensemblet Traktor produserer konserter og scenekunst med en inkluderende formidling. Traktor tar leken på største alvor og elsker den musikalske kombinasjonen av søtt, salt og syrlig. Med andre ord, hva som kommer ut av Traktor maskineriet vet vi ikke, det er det som er så gøy.

Forestillingen er et gjestespill i Opera Trøndelags program 2023.
Testosteron er en Co-produksjon mellom Traktor, Teater Innlandet og Stiftelsen Ringsakeroperaen. Produksjonen er støttet av Hedmark fylkeskommune og Oppland fylkeskommune. Testosteron hadde urpremiere under Kirsten Flagstad Festival 16. juni 2018.Opera Trøndelag