Knut Skansen blir ny direktør for Oslo-filharmonien

Knut Skansen overtar som ny administrerende direktør for Oslo-filharmonien. Han kommer fra jobben som direktør for Deichman bibliotek i Oslo.


Foto: Jørn Johansen


Skansen er utdannet litteraturviter fra Universitetet i Oslo. Han har de siste 14 årene jobbet med utviklingen av Deichman bibliotek i Oslo kommune, de siste fem årene som direktør. Derfra har han med seg erfaring som er svært verdifull for Oslo-filharmonien, særlig fra byggingen av det nye biblioteket i Bjørvika.

– Knut Skansen er en strategisk, klok og empatisk leder som tenker visjonært om institusjonen han leder. Det han har fått til med Deichman, som i dag er Norges største kulturinstitusjon, viser hans evne til å gjennomføre store omstillinger og skape noe nytt. Hans erfaring med å skape fysiske og organisatoriske rammer for et nytt kulturbygg, vil bli helt avgjørende i arbeidet med å lykkes med et nytt konserthus, sier Oslo-filharmoniens styreleder Kristin Skogen Lund.

Oslo-filharmonien har de siste årene befestet sin sterke posisjon som en ledende aktør på den internasjonale orkesterscenen, og ambisjonene er høye. Videreføring av disse ambisjonene og arbeidet med å realisere et nytt konserthus på Filipstad i Oslo, innebærer store og viktige arbeidsoppgaver for den nye direktøren.

– Kombinasjonen av orkesterets unike posisjon, ambisjonen om realiseringen av et nytt konserthus og derved også muligheten for organisasjonsutvikling og utvikling av orkesterets samfunnsrolle, utgjør et sjeldent momentum der man kan få til mye. Jeg ser stort frem til å begynne på dette arbeidet, sier Skansen.

Skansen tiltrer stillingen som direktør for Oslo-filharmonien 1. januar. Han tar over etter Ingrid Røynesdal, som tiltrådte stillingen som direktør for Nasjonalmuseet 1. oktober. Oslo-filharmoniens organisasjonssjef Camilla Klevan er konstituert direktør fram til Skansen tiltrer.Oslo Filharmonien