Kort & klassisk: Petrenko dirigerer Prokofjev


Beklager, Dette arrangementet har allerede funnet sted.

Vasily Petrenko er dirigent når Sergej Prokofjev ser seg tilbake i sin Symfoni nr. 7 og Øyvind Torvund ser inn i fremtiden i sine To symfoniske dikt.


Øyvind Torvund (f. 1976) skrev To symfoniske dikt for Oslo-filharmonien, som urfremførte dem sammen med Vasily Petrenko i 2019. Det første diktet heter Morgon i skogen − en scene der skogen våkner til idyllisk fuglesang, men gradvis overtas av trafikk og støy. Torvund ønsker å skape en organisk lydverden i musikken, uten å bruke autentiske lyder fra naturen. Det andre stykket, Ein tur inn i framtida, begynner med en marsj og en plystret melodi som illustrerer at noen skal ut på tur. På veien møter turgåerne roboter og mye annet ukjent.

Sergej Prokofjev (1891–1953) forlot hjemlandet Russland under revolusjonen i 1917. Etter nesten 20 år i Vesten vendte han tilbake som en berømt komponist. Under andre verdenskrig opplevde han stor suksess, men etter krigen skjerpet Stalin sin hard linje overfor kunstnere, og Prokofjev levde sine siste år i frykt, med dårlig helse og dårlig råd. Symfoni nr. 7 fra 1952 kan minne om Prokofjevs balletter Askepott og Romeo og Julie, og har blitt tolket som et nostalgisk tilbakeblikk på komponistens barndom.


28.februar 2024 19:00 - 28.februar 2024 20:00

Oslo Konserthus

Oslo Filharmonien

Arrangement: Orkester

Fylke: Oslo


Lignende arrangement