Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival

I 1989 åpnet Arve Tellefsen dørene til Norges første kammermusikkfestival. Tellefsens visjon var å vise kammermusikkens mangfold og bringe musikken ut til et større publikum enn den tradisjonelt hadde hatt i Norge til da. Festivalen har gjennom årene etablert seg som en viktig og populær aktør i norsk musikkliv, både for musikere og publikum. Under 30-årsjubileet i 2019 sendte Arve Tellefsen stafettpinnen videre til Håvard Gimse. Han fortsetter som kunstnerisk leder for festivalen og har Vilde Frang og Marianne Beate Kielland med seg i kunstnerisk råd. 

Gimse har selv sittet i kunstnerisk råd siden 1997, og har hatt et langt samarbeid med Tellefsen som medspiller både på scenen og i arbeidet med det kunstneriske innholdet i festivalen. 
«Festivalen er i trygge hender fremover med disse ved roret», sa Arve Tellefsen under åpningskonserten til Oslo Kammermusikkfestival i Universitetets Aula, torsdag 15. august 2019.

 

NYHET

SER MOT AUGUST

Oslo Kammermusikkfestival jobber iherdig med å planlegge for felles musikkopplevelser i august 2021. 

Det er forsiktig optimisme som preger programmeringen, vel vitende om at mye kan skje mellom nå og august. 

Kunstnerisk råd er i ferd med å ferdigstille det offisielle programmet, men har også en plan B og C på lur. Festivalprogrammet vil bli lansert i begynnelsen av juni, men festivalledelsen kan dele noen av planene fra årets program. 

Den første nyheten er at kunstnerisk råd har gjenopptatt en gammel festivaltradisjon, nemlig samarbeid med en billedkunstner. Flere av Nico Widerberg sine motiver kommer til å prege årets visuelle profil, og det planlegges for en utstilling med hans verker i forbindelse med festivalen. På festivalens hjemmeside finnes det mer informasjon om samarbeidet. 

Videre skal de ferskeste medlemmene av kunstnerisk råd, Vilde Frang og Marianne Beate Kielland, i ilden under årets festival. Vilde «debuterer» på barokkfiolin med Barokkanerne i to fiolinkonserter av Bach. Marianne Beate skal fremføre et Händelprogram med Oslo Circles. I tillegg feirer festivalen Olav Anton Thommessens 75-årsdag med en ny klaverkonsert og urfremfører en kammeropera av Bjørn Kruse og Lars Saabye Christensen. I festivalens siste helg fremfører Oslo Domkor, KORK og solister Haydns Skapelsen. Det er også en ny satsing på konserter i komponisthjem i Oslo-området, og det vil bli gratis utendørskonserter fra “Kammerscenen” i Spikersuppa flere dager under festivalperioden.

Ved siden av å planlegge program, jobbes det målrettet for at alle involverte skal være trygge og ivaretatt under årets Oslo Kammermusikkfestival, som etter planen skal arrangeres mellom 13.- 22. august 2021.

 

info@kirkemusikkfestivalen.no

22418115

https://www.kirkemusikkfestivalen.no/


C/o Sentralen Pb 183 Sentrum, Oslo

Nyheter

Artikler

Bildegalleri233