Velkommen tilbake til èn årlig festival

Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival er tilbake i kjent format med én festival over 10 dager, fra 
8.–17. mars 2024. 


Oslo Internasjonale kirkemusikkfestival


Vi kan se tilbake på hele fire vellykkede festivaler siden mars 2022, og neste års festival blir dermed den femte på to år. Publikum kan glede seg til et festivalprogram med musikkhistoriske mesterverk, polyfon sangtradisjon på UNESCOs verdensarvliste, fantastiske korkonserter, storslåtte urfremføringer, folkemusikk og orgelkonserter fremført av verdensledende kor, orkestre og solister.

«Händel i ny og gammel drakt» er et fantastisk prosjekt som ser på G.F. Händels rolle i kirkemusikkhistorien, gjennom to av hans ikoniske oratorier: hans første oratorium Il trionfo del Tempo e del Disinganno fremført av italienske Accademia Bizantina og dirigent Ottavio Dantone, og hans siste oratorium Jephtha med franske Les Talens Lyriques under ledelse av Christophe Rousset. Vi ønsker også å løfte Händel inn i vår samtid med sjangeroverskridende tolkninger av Water Music og Music for the Royal Fireworks med den eminente belgiske saksofonkvintetten BL!NDMAN [sax].

Vi fortsetter vårt prosjekt «øst for den vestlige kirkemusikken». Vi får et spennende møte med den sakrale polyfonien fra Georgia med Ensemble Didgori. Musikkviter og sanger Svend Waage, som har vært bosatt i Georgia i over 20 år, holder konsertinnledning. Rakhmaninovs utrolig vakre Vesper fremføres av både Bergen Domkor og Oslo Domkor. Også her rammes konserten inn med en spennende konsertinnledning ved Asbjørn Eriksen.

Som alltid vier vi stor plass til nyskrevet kirkemusikk og samtidsmusikk. Neste år urfremføres bestillingsverket Rest – Requiem for Strings and Voices av Tyler Futrell. Verket fletter sammen latinske rekviem-tekster og dikt av blant annet den norske lyrikeren Rolf Jacobsen. Det blir også urfremføring av Leçons de Ténèbres, et helaftens verk av Eivind Buene. Verket urfremføres av Kammerensemblet Song Circus med André Lislevand på gambe.

Vi kan ønske Voces Suaves velkommen tilbake til festivalen, denne gangen i samspill med et av de ledende tidligmusikkensemblene i verden i dag, Gli Incogniti og fiolinist og kunstnerisk leder Amandine Beyer. Beyer og de to ensemblene har alle sitt opphav ved den legendariske institusjonen for tidligmusikk Schola Cantorum Basiliensis, og på konserten vil de fremføre et vakkert konsertprogram sentrert rundt Dietrich Buxtehudes Membra Jesu nostri, et av barokkens mest unike sakrale verker. 

 I løpet av festivalens 10 dager blir det klaverkonsert med den danske mesterpianisten Katrine Gislinge, og legendariske Gjermund Larsen Trio og Tuva Syvertsen holder konsert med salmetoner og nyskrevet musikk med tekster av nobelprisvinner Jon Fosse. Vi markerer den østerrikske komponisten Anton Bruckner, som ble født i 1824. Juniororkesteret Barratt Due vil fremføre et arrangement av Adagio fra Bruckners strykekvintett i F-dur og Norges musikkhøgskole fyller 50 år med et festprogram sentrert rundt Bruckner-jubileet. Kåre Nordstoga fremfører et rent Bach-program i en vakker senkveldkonsert og hans elev, det unge stjerneskuddet Victoria Ulriksen, fremfører orgelfavoritter i Oslo domkirke. Boysen-bussen triller denne gang helt til Tønsberg og feiringen av 100 år med Frobenius-orgelet. Det blir hele seks festivalhøymesser og et musikkforedrag om Grieg med Torkil Baden. 

Hjertelig velkommen til 10 dager med kirkemusikkfestival!Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival