Håkon Samuelsen blir programprodusent i Oslo Kammermusikkfestival

Håkon Samuelsen tiltrer som programprodusent i Oslo Kammermusikkfestival fra 1. august. Han er utdannet cellist fra Barratt-Due, Köln, Basel og Zürich, og har lang og omfattende erfaring med produksjon og ledelse i kulturfeltet. Håkon kommer til festivalen fra Talent Norge, der han har vært programleder i tillegg til å ha ledet en rekke prosjekter som ArtEx og Dirigentløftet.

Oslo Kammermusikkfestival er på ingen måte ny grunn for Håkon. Han har selv deltatt som musiker i festivalen flere ganger, allerede fra barnsben av – i 1989 om han husker riktig ­– og hadde sin siste opptreden på festivalen i 2014. Håkon uttaler om ansettelsen i Oslo Kammermusikkfestival: «Jeg gleder meg utrolig mye til å bidra inn til festivalen og bli en del av det fantastiske laget med flinke folk! Det skal bli spennende å starte som programprodusent og få jobbe tett med kunstnerisk råd og ledelse. Årets festival kommer til å bli så bra, og jeg er heldig som får bli med på festen 12-21.august!»

Som programprodusent i Oslo Kammermusikkfestival vil Håkon jobbe strategisk med festivalprogrammet i samarbeid med kunstnerisk og administrativ ledelse. Daglig leder Kristin Slørdahl er «... veldig glad for at vi har fått med oss Håkon på laget! Han besitter verdifull erfaring og kompetanse, og jeg er overbevist om at han kommer til å bidra til en spennende utvikling av festivalen fremover». Kunstnerisk leder Håvard Gimse deler entusiasmen: «Håkon er musiker og organisasjonsmann innenfor et bredt musikalsk felt med betydelige resultater. På toppen av dette har han fra tidlige barneår deltatt flere ganger som utøver på vår festival, slik at vi på mange måter føler vi har hentet Håkon ‘hjem’».Oslo Kammermusikkfestival