Samarbeid med Nico Widerberg

Oslo Kammermusikkfestival sin visuelle profil er i år bygget opp rundt bilder av Nico Widerberg. Samarbeid med billedkunstnere er en festivaltradisjon kunstnerisk råd ønsket å hente frem igjen. Gjennom de første 20 årene i Oslo Kammermusikkfestivals historie var det nemlig bilder av Jacob Weidemann, Frans Widerberg, Håkon Bleken, Kjell Erik Killi Olsen, Jens Johannessen og Håkon Gullvåg, som prydet plakater og programforside. 


Skrevet av Oslo Kammermusikkfestival


“Nico er en svært markant kunstner, som tilhører min generasjon og som jeg har kjent lenge. Han var et naturlig førstevalg, spesielt siden flere av hans motiver passer godt til festivalens undertittel i år, som er «Portretter». Vi er kjempeglade for at han har vært så positiv til vår henvendelse.” 
Håvard Gimse, Kunstnerisk leder i Oslo Kammermusikkfestival. 

Bildene festivalen låner er hentet fra Kunstmappen Bagasje; et samarbeidsprosjekt mellom Nico Widerberg og Lars Saabye Christensen fra 2008. 

OM NICO WIDERBERG
Nicolaus Magnus «Nico» Widerberg (født 7. oktober 1960) er en norsk billedkunstner, utdannet ved Statens håndverk- og kunstindustriskole og Statens kunstakademi i Oslo. 

Nico Widerberg arbeider i hovedsak med skulpturer i stein og bronse, men også med glass, gjennom et samarbeid med Hadeland Glassverk. Ved siden av å være billedhugger har han hele tiden arbeidet med grafikk og maleri. Gjennom disse utstillingene og offentlige utsmykkinger har han nådd et stort publikum, og regnes i dag som en av samtidens mest betydelige billedhuggere. 

I løpet av de siste 30 årene har Widerberg hatt over 80 separatutstillinger, deltatt på nærmere 70 kollektive utstillinger og hatt over 60 utsmykningsoppdrag, både nasjonalt og internasjonalt. Blant de mest profilerte utsmykningene er monumentene av Thor Heyerdahl og Trygve Lie, utsmykning av Regjeringsbygget, Gardermoen hovedflyplass og Northumbria University i Newcastle. Han er også kjent for å ha utført minnemonumentene i 53 kommuner som mistet noen i forbindelse med 22.juli tragedien. 

Widerberg er representert i flere nasjonale og internasjonale kunstsamlinger. Disse inkluderer bl.a. Nasjonalmuseet, Lillehammer Kunstmuseum, Kistefos museet, Nordea kunstsamling, Statoils kunstsamling, Parabola Estate, Newcastle og The Johnson Collection, USA. 

For mer informasjon om Nico Widerberg besøk: www.nicowiderberg.no Oslo Kammermusikkfestival