Stafettpinnen går videre

Stafettpinnen går videre

Etter årets festival takket vi av Vilde Frang i kunstnerisk råd


FOTO: Marco Borgreve


Vilde Frang, vår internasjonale stjernefiolinist med base i Berlin, var svært ung første gang hun stod på scenen og trollbandt publikum på Oslo Kammermusikkfestival. Siden har hun gjestet festivalen en rekke ganger, og i 2018 var hun årets “Artist in Residence”. Fra 2019 har hun vært medlem i kunstnerisk råd. Hun har gjennom årene bidratt til å sette festivalen på kartet, ikke minst ved å bringe hit noen av vår tids største og mest spennende internasjonale musikere. 

Takket være Vildes internasjonale posisjon og nettverk har vi blant annet fått oppleve artister som Barnabas Kelemen, Nicolas Altstaedt, Patricia Kopatchinskaja, Matthias Goerne, Fazil Say, Julian Rachlin og Quator Ébène for å nevne noen. Til årets festival hadde hun blant annet med seg Barbara Hannigan, Maximilian Hornung, Denis Kozhukhin og Bertrand Chamayou. 

Selv om Vilde nå går ut av kunstnerisk råd er det forhåpentligvis ikke lenge til vi får høre henne igjen på Oslo Kammermusikkfestival, og vi gleder oss til å invitere henne tilbake. Oslo Kammermusikkfestival