Den siste akkorden til komponist Koka Nikoladzes siste verk « How Things Fall»-

-ble etter en intens auksjon i dag solgt for 114 000 kroner, og må kunne betegnes om verdens dyreste akkord. 


Skrevet av Risør kammermusikkfest


Verket How Things fall skal ufremføres av Nordic Voices under årets utgave av Risør kammermusikkfest. Salg av digital kunst er i vinden som aldri før, og som en del av sitt siste kunstprosjekt la Koka Nikoladze ut den siste akkorden til salgs på e-bay. 

Dette resulterte i en budkrig mellom flere kunstsamlere, og akkorden ble til slutt ropt inn på 114 000 kroner eller $ 13900 US dollars. Så langt ønsker kjøperen som er bosatt i Europa (ikke Norge) å være anonym. 

Koka Nikoladze sier: "Jeg er veldig glad, uten helt å forstå hva som nettopp har skjedd. Jeg er full av spørsmål, som alle andre."

 - Koka Nikoladze er en av dagens mest innovative komponister og vi gleder oss til å gjøre urfremføringen av How Things Fall på årets festival. At den siste akkorden skulle bli auksjonert bort var vi klar over, og vi kommer nå til å fremføre verket uten den siste akkorden siden den ble alt for dyr for oss.  Som kunstprosjekt er fremførelsen like interessant selv om publikum ikke lenger kan høre hele verket. sier festivalsjef Eirik Raude 

Risør kammermusikkfest 2021 gjennomføres med nødvendige smittevernstiltak, i perioden 22.-27. juni.Risør Kammermusikkfest