Leif Ove Andsnes til Risør kammermusikkfest i 2021

Den norske superpianisten, Leif Ove Andsnes, returnerer til Risør kammermusikkfest neste år. Det vil da være seks år siden han sist opptrådte i sørlandsbyen, og anledningen er festivalens 30-årsjubileum.


Skrevet av Risør kammermusikkfest


- Andsnes har en helt spesiell plass i vår festival, og vi gleder oss enormt til igjen å kunne høre han spille i Risør kirke, sier festivalsjef Eirik Raude. Andsnes var kunstnerisk leder for Risør kammermusikkfest i perioden 1991-2010, og er regnet som en av verdens fremste pianister. I tillegg til Andsnes kommer blant andre Julian Bliss (klarinett), Karen Gomyo (fiolin), Kathryn Stott (klaver), Tine Thing Helseth (trompet) og Radovan Vladcovic (horn).

Årets festival ble avsluttet i går, søndag. - Vi er utrolig glade for at vi fikk til å lage festival i 2020. Med 13 konserter - der alle var utsolgte - og fantastiske musikere, ble det en festival vi kan se tilbake på med stolthet og glede, sier festivalsjef Raude. Årets konserter kan også sees digitalt på festivalens hjemmeside frem til 1. november. Den digitale løsningen har vært en suksess – under festivalen har det vært like mange besøkende på videotjenesten som på konsertene.

Eirik Raude

Risør kammermusikkfest 2020 markerte starten på et 30-årsfeiring som avsluttes med festivalen i 2021, i perioden 22.-27. juni.Risør Kammermusikkfest