Ludvig Gudim
Ludvig Gudim

Ludvig Gudim fiolin

Året etter kom han inn på prestisjetunge Juilliard School of Music i New York, hvor han studerer med Li Lin og Itzhak Perlman, en av verdens ledende og mest populære fiolinister gjennom flere ti-år.

Ludvig er født i 1999 i Arendal og begynte å spille fiolin ved Risør kulturskole som seks-åring. Da han var åtte flyttet familien fra Risør til Ås og Ludvig ble elev ved Barratt Due musikkinstitutt med Stephan Barratt-Due og Henning Kraggerud som lærere.

Allerede i 2013 reiste han til New York for å delta i Perlman Music Program, et sommerprogram for begavede unge musikere. Året etter vant han tredje pris i Menhuin-konkurransen, som er verdens ledende internasjonale konkurranse for unge fiolinister under 22 år og i 2019 gikk han seirende ut av Juilliards egen fiolinkonkurranse.

På hjemmebane er han kåret til «Årets musiker» i Ungdommens Musikkmesterskap, han har vunnet Den norske solistprisen, og andreprisen i Prinsesse Astrids Internasjonale Fiolinkonkurranse.

Han vært solist med de ledende norske og en rekke  internasjonale orkestre. Han var konsertmester i flere år ved Juniororkestret Barratt Due og opplevde at The Korean Herald» roste ham som «en konsertmester i verdensklasse». da orkestret var på turné i Sør-Korea i 2016. Ludvig er en engasjert kammermusiker. Allerede under sitt første år på Juilliard startet han sin egen kvartett sammen med tre medstudenter; Abeo-kvartetten. Han har spilt kammermusikk med høyt anerkjente musikere, som Janine Jansen, Katrhyn stott, Steven Isserlis, Christian Tetzlaff, Lars Anders Tomter og med musikere fra Berlinfilharmonien.

Ludvig spiller på en Antonio Stradivari fra 1710, utlånt fra Anders Sveaas Almennyttige Fond.Risør Kammermusikkfest