Vi planlegger nok en storartet festival i august!

Planen var dog å presentere programmet i april, men den pågående pandemien fører til at lanseringen blir noe forsinket. Vi vil forsikre oss om at vi kan gjennomføre det vi presenterer.


Skrevet av Stavanger Kammermusikkfestival


Forholdet mellom Johannes Brahms og Clara Schumann er en av musikkhistoriens store gåter - en over førti år lang relasjon hvor begge pirket med stortåen i vannet uten egentlig å tørre å kaste seg ut på dypet. Vi benytter i år anledningen til å ta et dypdykk i Brahms' enestående kammermusikalske verden, men vi legger også ut mange sidespor til hans musikalske venner, flammer og endog fiender, plassert som han var midt i smørøyet i 1800-tallets musikalske Europa. Grieg og Brahms hadde en hjertelig relasjon, men det var den småvokste Grieg som måtte avverge et syltetøyslagsmål mellom Brahms og Tsjaikovskij da de tre store herrer møttes til lag i Wien. Brahms var en generøs herremann som gjerne hjalp yngre kolleger opp og frem, og den mest kjente av dem var den hjertevarme Antonin Dvorak. Men vi møter også Brahms' mer ukjente venner som Walter Rabl og den mystiske G. W. Marks, og komponister som inn i vår tid har latt seg inspirere av Brahms. Og selvsagt skal vi høre til Clara Schumann, den mest mystiske av alle Brahms' venner.

Vi planlegger for storslåtte konserter i St. Petri kirke, mindre konserter på Skur 2, Utstein kloster, BGE Contemporary Art Projects, Solastranden Gård, Spor 5.

Det er i gang produksjon av to ulike og unike barneforestillinger som vi gleder å fortelle dere mer om. Det blir ny yogakonsert og ikke minst nytt samarbeid med vårt fantastiske eget Stavanger symfoniorkester!

Vi slår et stort slag for normaliteten og planlegger for en vanlig festival når sensommersolen kaster sine gylne stråler over Stavanger by, 10. til 15. august.

Hjertelig velkommen skal dere være!Stavanger Kammermusikkfestival