Den magiske 7. Symfonien - Beethovens symfoni Nr. 7 for barn

Kan man spille en hel klassisk symfoni for barn, uten andre aktører enn orkesteret og dirigenten på scenen? «Den magiske 7. symfonien» er en helt særegen konsertforestilling utviklet av Raa produksjoner. Konserten er lagd for barn og unge, men passer for alle aldre. Konsertforestillingen hadde premiere i Trondheim 18. februar 2021 med Trondheim Symfoniorkester & Opera. Konserten fikk varm mottagelse fra store og små publikummere i salen


Skrevet av TSO som partner


I sentrum står et symfoniorkester som fremfører Beethovens 7. symfoni, og underveis blir musikken visualisert på ulike måter. Noteark regner fra taket. Lyset beveger seg, skifter farge og fasong. Musikerne i orkesteret går rundt på scenen i formasjoner mens de spiller. Musikerne i TSO ga tilbakemelding på at dette var en inspirerende måte og presentere klassisk musikk på!

Konsertforestillingen er utviklet av regissør Ane Aass og hennes kunstneriske team, i samarbeid med Trondheim Symfoniorkester & Opera og dirigent Øyvind Bjorå som uttalte følgende om prosjektet; «Dette var et unikt prosjekt der symfoniorkesteret og den klassiske konsertformen ble utfordret og forsterket med visuelle virkemidler. Resultatet ble en fremføring der Beethovens 7. symfoni fikk stå i sentrum og barna ble fanget av alle inntrykk og overraskelser både i musikken og regien.»

Noen tilbakemeldinger fra publikum: «Det er som om de henter lyset til oss, at de spiller frem lyset…» «Ja det var magisk! Og morsomt!» «For en flott produksjon» «Superfornøyde publikummere» «Nydelig, vellykket produksjon! Herlig scenografi. Gratulerer til alle i teamet»

Produksjonsteam:
Idé/konsept/regi: Ane Aass
Dirigent: Øyvind Bjorå
Scenograf / kostymedesigner: Gjermund Andresen
Lysdesigner: Eirik Brenne Torsethaugen
Koreograf: Erlend Auestad Danielsen
Produsent RAA produksjoner: Ida Eilertsen

Konseptet er utviklet i samarbeid med Trondheim Symfoniorkester & Opera ved programkoordinator Birgit Hagerup Andersen.
Trondheim Symfoniorkester & Opera