Operasirkus for første gang i Norge!

Denne uken går startskuddet for TSOs operamåned – denne gangen i form av tre ulike operaforestillinger fordelt gjennom hele mars. 


Skrevet av Skrevet av TSO som partner


Vi starter med Lo Speziale som spilles 9. og 10. mars. Dette er en komisk opera i tre akter av Franz Josef Haydn, og er av mange kalt Haydn’s beste opera, med sin vittige og livlige musikk, og sine komiske karakterer. Handlingen finner sted i et apotek på en typisk piazza i Venezia.

Uken etter fremfører vi Norges aller første operasirkus – med Nick Davies som dirigent.  Strøssel er en forestilling sammen med Trondheim kulturskole som fyller 50 år i år. For å feire har vi sammen med Sirkus fra kulturskolen laget en heidundrende forestilling med små og store sirkusartister. I tillegg fyller vi scenen med profesjonelle sirkusartister og operasangere, operakoret og fullt orkester. Operasirkus forener to overdådige og spektakulære kunstformer. Resultatet er noe helt nytt, et fyrverkeri av en forestilling for hele familien. I Strøssel strør vi virkelig om oss med mennesker, toner, lys og magi. Dette blir spektakulært!

Vi avslutter operafesten i mars med David & Bathsheba den 24. og 25. mars, Trondheimskomponisten Ståle Kleibergs stort anlagte operaoratorium fra 2008. Historien om Kong David og Bathsheba er en fortelling om hvordan valgene vi tar gir konsekvenser. Det er en fortelling om lengsel og begjær, men også om svik, sorg og anger. Nå blir operaen fremført som scenisk opera i Lademoen kirke, med unge solister fra Norge og Polen.Trondheim Symfoniorkester & Opera