Prinsesse Astrid internasjonale musikkpris

Velkommen til finale i Prinsesse Astrid internasjonale musikkpris den 18. november kl. 19:30 som sendes direkte fra Olavshallen på TSO Play! Du får oppleve tre internasjonale fiolintalenter på scenen med Trondheim Symfoniorkester & Opera (TSO). Prinsesse Astrid, fru Ferner, er konkurransen og TSO sin høye beskytter.


Skrevet av TSO som partner


Helt siden 1956 har Prinsessen vært en viktig ambassadør for Prinsesse Astrid internasjonale musikkpris. Hvert annet år bringer Prinsesse Astrid internasjonale musikkpris det ypperste fra verdens klassiske musikkliv til Norge og Trondheim. TSO er arrangør og vertskap. I år avholdes konkurransen for 21. gang, og fiolinister under 31 år fra hele verden er inviterte til å delta.

De tre beste kandidatene er nå annonsert, og er solister med TSO på kveldens finalekonsert,
De tre finalistene er:

       Karen Su (23) fra USA
       Yukari Ohno (26) fra Japan
   Marie Helling (16) fra Tyskland/Polen

Prinsesse Astrid internasjonale musikkpris ble etablert i 1953 av TSOs tidligere sjefdirigent Finn Audun Oftedal, og er den lengstlevende musikkonkurransen i Norge. Målet var å etablere en arena hvor unge norske musikktalenter fikk muligheten til å vise seg frem. Senere har konkurransen blitt internasjonal og flere prisvinnere er blitt ettertraktede musikere og solister i inn- og utland.

Les mer om konserten her

Velkommen til finale i Prinsesse Astrid internasjonale musikkpris den 18. november kl. 19:30 som sendes direkte fra Olavshallen på TSO Play!Trondheim Symfoniorkester & Opera