Sjostakovitsj & Brahms streames live!

Musikkens sjel - ren symfoni!

Torsdag 11. november sender vi torsdagskonserten direkte på adressa.no kl 19:30. Kveldens dirigent er vår egen sjefdirigent Han-Na Chang og solist er Aaron Olguin på kontrabass.


Skrevet av TSO som partner


Om konserten

Han-Na Chang sier følgende om kveldens program:

"Her finnes det ingen fortellende handling eller tematikk, og likevel uttrykker disse symfoniene så tydelig helt bestemte følelser. Sjostakovitsj var bare 19 år gammel da han skrev sin første symfoni, og allerede her er hans unike egenart og personlighet fullt utviklet. Hans skarpe vidd, dype oppriktighet og evne til å skape en stemning gjør hans første symfoni til et bemerkelsesverdig verk - det viser ganske enkelt at musikk er en personlig erklæring til verden, med eller uten et tydelig 'program'."

Kveldens solist, Aaron Olguin, er fra egne rekker. Den nyutdannede kontrabassisten kom fra Texas til Trondheim Symfoniorkester i 2018 , og har funnet seg godt til rette hos oss. Koussevitskys kontrabasskonsert er som skapt for Olguin, og vi får her høre en kontrabass som nærmest synger seg gjennom verket, akkurat som komponisten selv spilte det.

Les mer om konserten her!Trondheim Symfoniorkester & Opera