TSOS talentsatsning - tid for å høste

Vi har fire konserter igjen denne sesongen. Fire konserter med solister, dirigenter og komponister vi er stolte av å ha vært med og løftet frem i kraft av talentarbeidet vi har gjort opp gjennom årene


Skrevet av TSO som partner


Det er et privilegium å se hvordan reisen til den enkelte har vært frem til de nå jobber som helstøpte, dyktige og profesjonelle kunstnere. En reise vi har vært en del av gjennom våre talentprogram.

Som en videreføring av vår talentsatsing var TSO i 2019 med på å stifte Talent Trondheim, et talentutviklingsprogram som styrker tilbudet til det enkelte talent gjennom gode samarbeid med lokale og nasjonale opplæringsinstitusjoner og talentaktører.

UKE 15 ELDBJØRG HEMSING MED SJOSTAKOVITSJ

Eldbjørg Hemsing debuterte med TSO i en alder av bare 11 år på vår klassiske julekonsert i 2001. Siden har hun vært semifinalist i vår egen Prinsesse Astrid internasjonale musikkpris, og gjestet orkestret som solist med stor suksess flere ganger. Hun har en imponerende internasjonal karriere, og vant nettopp spellemannsprisen i kategorien Klassisk for sin innspilling av Griegs fiolinsonater!

UKE 16 KLEIBERG OG SIBELIUS

Tabita Berglund er dirigent på denne ukas konsert. Hun er fra Trondheim, er utdannet cellist og har tidligere vært vikar hos TSO. Tabita har deltatt på dirigent-kurs i regi av TSO, Dirigent-løftet og Talent Trondheim. Hun signerte kontrakt med det anerkjente agenturet HarrisonParrot i 2018, og er godt i gang med å etablere seg som internasjonal dirigent..

Eivind Ringstad er et stort talent som har sprunget ut fra en ny generasjon skandinaviske unge musikere. I 2016 var han inkludert i det svært prestisjefylte programmet for unge klassiske musikere; BBC’s New Generation Artists Scheme. Han har også vært en del av Crescendos mentorprogram ledet av Leif Ove Andsnes. I 2012 ble Eivind vinner av NRKs solistkonkurranse Virtuos, og presenterte Norge i EBUs konkurranse for unge musikere i Wien samme år som han gikk hen og vant. Våren 2020 spilte han og TSO inn bratsjkonserten som nå får sin urfremførelse, og han har også tidligere gjestet orkestret som solist flere ganger.

UKE 17 SYMFONISKE DIKT OG DRAMA

Daniel Reith er en fremadstormende dirigent som deltar i Opptakt, Talent Norges lanseringsprogram for unge dirigenter. Også han har deltatt på flere Dirigentkurs i regi av TSO og Dirigentløftet. På samme måte som Tabita, er Daniel i ferd med å etablere seg som dirigent, godt hjulpet av bransjeledende agentur HarrisonParrott. I løpet av uken han er her hos oss i TSO vil han bli fulgt av et filmteam som skal lage en dokumentar om unge dirigenter.

UKE 18 MAHLER OG STRAVINSKIJ

Herman Vogt er komponist og har deltatt på flere av TSO sine komponistverksteder i samarbeid Norges Musikkhøgskole. Et av hans verk ble fremført på TSO sin Samtidsfestival i 2017. «Solsangen» er et bestillingsverk skrevet for Oslo-Filharmonien og urfremført i august 2018. Verket tar utgangspunkt i Frans av Assisis dikt fra 1225, som er en lovprisning av Gud og skaperverket; av solen, månen, stjernene, kjærligheten, livet og døden.


Kalender

CD-anmeldelser

Vårt konserthus


 • Wagner - valkyrierittet fra operaens tredje akt

  Trondheim Symfoniorkester & Opera
  Wagner og utdrag fra Valkyrien: Valkyrierittet fra operaens tredje akt Siegfrids sørgemarsj fra Ragnarokk Utdrag fra Valkyriens 1ste akt.

 • Magiske Minner

  Tine Thing Helseth og Kåre Nordstoga spilte inn albumet «Magical Memories» i Oslo domkirke, under Norges lockdown i slutten av august og begynnelsen av september 2020. De jobbet fra sent på kvelden til de tidlige morgentimene for å få den perfekte lyden, uforstyrret av støy fra omverdenen. 

  Lanseres 28 Mai, 2021

  See More
 • La Clemenza di Tito

  Rå maktkamp, begjær, sjalusi og Mozarts nydelige musikk. La clemenza di Tito leverer all den skjønnhet og heftige følelser vi forventer fra mesternes mester.

 • Vinterstemning frå Valdres

 • Piotr Anderszewski

  J.S. Bach: Well-Tempered Clavier, Book 2: Prelude No. 12 in F Minor

 • Rachmaninoffs Pianokonsert nr. 2

  Oslo-Filharmonien med solist Håvard Gimse og dirigent Vasily Petrenko spiller Rachmaninoffs Pianokonsert nr. 2.

 • Tsjajkovskijs Symfoni nr. 4

  Oslo Filharmoniske Orkester

 • Johann Sebastian Bach: Christmas Oratorio

 • Oslo Filharmoniske Orkester

  Symphony No. 1 / Gustav Mahler / Klaus Mäkelä

  See More
 • Lawoclassics

  Prokofiev Symphony No. 5 & Myaskovsky Symphony No. 21 with Vasily Petrenko and Oslo Philharmonic

  See More
 • Se dagens luke (8) i Warner Classics julekalender.

  Eric Lu spiller Schubert: Piano Sonata in A major

  See More
 • Mariam Batsashvili - Piano ( hel konsert)

  Mariam Batsashvili fremfører en recital av Franck, Schumann, Liszt og mer på Wigmore Hall (okt 2020). Nyt denne live konserten til den unge georgiske pianisten Mariam Batsashvili i Wigmore Hall i London, hvor hun fremførte solo pianostykker av Franck, Ravel, Thalberg, Schumann og Liszt..

 • BEETHOVEN Symphony No 5 - Eschenbach

   Göteborgs Symfoniker

 • Det Norske Kammerorkesterets Julekalender

   Se første luke hos Det Norske Kammerorkester.Lukene kan åpnes hver dag kl. 11 fra 1. desember til julaften.

  See More
 • Warner Classics - Julekalender

  Første video fra Warner Classic`s julekalender er publisert. 🎄

  See More
 • Valdres Sommersymfoni

  Festival highlights 2019

  See More
 • Norges musikkhøgskole (NMH)

  Norges musikkhøgskole (NMH) er en ledende kunstfaglig og vitenskapelig høgskole med over 750 studieplasser. Vi har Norges største fagmiljø i musikk og utdanner profesjonelle utøvere, kirkemusikere, dirigenter, komponister, musikkteknologer, musikkpedagoger og musikkterapeuter.

  See More

Artikler