Foto: Marco Borggreve
Foto: Marco Borggreve

Urbański er tilbake!

Urbański og Stabat Mater streames direkte


Skrevet av TSO som partner


Torsdag den 30. september kl. 19:30 er TSOs tidligere sjefdirigent, Krzysztof Urbański, tilbake på dirigentpodiet i Olavshallen. Han har valgt seg verk av de polske komponistene Szymanowski og Weinberg; perler av noen verk av komponister som de siste årene har blitt gjenoppdaget av et stadig større publikum.

Stabat Mater er en fantastisk tonsetting til teksten fra middelalderen som bruker melodiføring og mange musikalske elementer fra denne tidsperioden, men i et klangbilde som tydelig er fra det 20. århundre. Verket fikk stor betydning for senere polske komponister og selv sa Szymanowski om sopransoloen i siste sats at "det er det vakreste jeg har skrevet". Weinbergs symfoni er et utmerket eksempel på en kreativ komponist som holdt seg innenfor Sovjetunionens 'anti-formalisme' og dens strenge rammer, men som likevel evner å skrive verk med en slik kvalitet og musikalitet at de fortjener å gjenoppta sin plass i konsertsalene verden over.

I tillegg til å ha publikum i salen, streames konserten direkte fra Olavshallen.


Vi ønsker vårt publikum, både våre digitale seere og de som har tatt turen til Olavshallen, en riktig god fornøyelse!Trondheim Symfoniorkester & Opera