Trondheim Symfoniorkester og Opera ( TSO)

TSO er et kraftsenter i midt-norsk kulturliv. Orkesteret har en målsetting om å formidle et bredt spekter av musikk på høyt kunstnerisk nivå.
Slik bidrar vi til å fremme og utvikle den allmenne interessen for musikk både lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt

Trondheim Symfoniorkester & Opera består i dag av et fullt utbygd symfoniorkester. I samarbeid med TrondheimSolistene har TSO en orkestermodell som gir tilgang til ekstra musikere. I tillegg er Trondheim Vokalensemble (TVE) tilknyttet TSOs virksomhet hovedsakelig gjennom opera- og korvirksomhet.

TSO har en variert virksomhet som inkluderer ordinære klassiske konserter, opera, prosjekter for barn og unge, samtidsmusikk, urfremførelser, pedagogisk virksomhet, tidligmusikk, kammermusikk og populærkonserter med kjente artister.  Orkesteret opptrer på en rekke scener; de fleste i Trondheim og i Midt-Norge, men vi har også nasjonale og internasjonale oppdrag og turneer.

Trondheim Symfoniorkester & Opera sin historie strekker seg tilbake til 1909, da ildsjeler inviterte til de første abonnementskonsertene. Olavsjubileet i 1930 førte med seg et oppsving, men det var først etter opprettelsen av Trondheim Kammerorkester i 1947 at det moderne profesjonelle orkesteret begynte å ta form. TSO ble overtatt av staten og NRK i 1962, og ble etter hvert et av landets ledende orkestre og et mye benyttet radioorkester. TSO har i alle disse årene vokst både i størrelse og kvalitet.

post@tso.no

73539800

https://www.tso.no/


PB774 Sentrum, Trondheim

Nyheter

Artikler

Bildegalleri1747