Billettsalget er i gang!

Billettsalget er i gang!

Vi går mot lysere tider, og kan ønske velkommen til nok en spesiell utgave av Valdres sommersymfoni! I fjor måtte vi snu om på programmet på kort tid, festivalen ble redusert til én helg, og ingen internasjonale gjester fikk være med. For å kunne by på en lengre festival i år, men samtidig ivareta smittevernhensyn og redusere antall musikere i kohortene, viderefører vi derfor i år en helge-festival, men utvider til to helger. De to helgene vil by på to ulike lag musikere og to vidt forskjellige, spennende program.

I festivalens første helg møter du blant annet en fantastisk gjeng med musikere bosatt i Norge, og til festivalens andre helg kommer de utenlandske artistene som vi hadde gledet oss stort til å bli kjent med i fjor.

Nytt av året er at vi har fått med oss to festivalkomponister. Den første helgen får vi møte den unge komponisten Peder Barratt-Due, nyutdannet fra USA. Han har blant annet komponert en sekstett inspirert av Beethovens 9.symfoni og av klimaendringene – og hva som samler oss og splitter oss som mennesker. Vi gleder oss til å fremføre dette verket for første gang for et live publikum!

Til festivalens andre helg kommer den verdensberømte komponisten Pēteris Vasks. Han har selv uttrykt at han mener at komposisjonene hans gjør seg best sammen med andre verker og komponister. Et utvalg av hans komposisjoner er derfor spredt ut over flere konserter i festivalhelg nummer to. Hovedverket, den magiske fiolinkonserten ”Distant Light”, fremføres av den internasjonalt anerkjente Daniel Rowland i Aurdal kirke.

Det er både med tanke på de to komponistene og med tanke på situasjonen vi nå befinner oss i, at vi har valgt oss festivaltemaene  ”Lys” og ”Distant Light”. Første festivalhelg markerer begynnelsen på en festival fylt med lys, glede og håp om en verden uten pandemi. Helgen etter kommer stjerner fra fjernere strøk, og minner oss om håpet om en fremtid der vi kan komme tettere på hverandre, på tvers av landegrenser og kohorter.

- Guro Kleven Hagen og Marianna Shirinyan

Se programmet og kjøp billetter her! Valdres sommersymfoni