Ledige plasser i Papillonprorgammet!

Papillonprogrammet har vært gjennomført med stor suksess i fem år.


Skrevet av Valdres Sommersymfoni


Valdres sommersymfoni ønsker med Papillon å ta ansvar for å gi utvalgte unge talenter innen klassisk musikk en arena med mer oppfølging og muligheter, utover de programmene de i dag er en del av.

Papillondeltakerne vil, i nært samarbeid med kunstnerisk leder for festivalen, Guro Kleven Hagen og kunstnerisk leder for kursene, Alf Richard Kraggerud, være med å skape sitt eget program. Valdres sommersymfoni ønsker å tilrettelegge programmet slik at det blir optimalt for deltakerne. Alt fra festival-repertoar til lærer-ønsker blir lagt i tett samarbeid mellom Papillon-deltakerne og festivalens og kursets ledelse. 

Papillon ønsker å være et kjærkomment tillegg for de lengst komne klassiske musikktalentene i alderen 18-23 år, og er åpent for søkere på stryk, klaver, blås, slagverk og harpe.

Papillonprosjektets visjon er å gjøre unge musikere bedre rustet til senere å møte et tøft profesjonelt marked. Papillondeltakerne får opptre på konsertarenaer, delta på mesterklasser og i Grieg kammerorkestret, få tett oppfølging av dyktige pedagoger og spille med fremragende artister under festivalen. Vi legger også opp til foredrag og samtaler med for eksempel profesjonelle musikere, managere og konsertarrangører. Prosjektets målsetting er å legge til rette for at deltakerne får ytterligere oppfølging utfra hvert enkelt sitt nivå og ønsker.

De utvalgte musikerne vil få oppgaver under Valdres sommersymfoni i perioden 15.juni-22.juni 2022. Her vil de få både muligheter og roller tilpasset den enkelte - både under kursene og festivalen, slik tidligere deltakere har fått erfare. 

Valdres sommersymfoni dekker alle utgifter til kost og losji, og miljøvennlig reisealternativ. (Les mer om vår nye miljøprofil her).

Det kan bli aktuelt med en eller flere kortere samlinger i forkant av sommeren, som ledd i forberedelser til Valdres sommersymfoni 2022, eller som et frittstående tilbud. Programmet er i utgangspunktet 2-årig, med mulighet for å søke om et tredje år, men programmets fremtid avhenger av årlig fornyet støtte fra Talent Norge.

Den første samlingen er allerede 19. – 21.november! 😊

Kriterier:

Åpent for søkere i Norge og Norden.

Relevant erfaring å vise til i søknaden kan være priser eller finalistplass i internasjonale eller nasjonale konkurranser, som solist med orkestre, kammermusiker ved festivaler, annen offentlig konserterfaring, eller tidligere orkestererfaring med ledende og ansvarsfulle oppgaver som gruppeleder/konsertmester. 

Primært for norske statsborgere og søkere bosatt i Norge. Det er også åpning for nordiske søkere som ikke er bosatt i Norge, men disse er aktuelle til et eventuelt sekundæropptak. Reise for nordiske søkere vil også kun dekkes dersom det følger våre retningslinjer for miljøvennlig reise.

Om søknaden:

Søknaden skal inneholde:

-       1-2 opptak av kandidaten (YouTube-link eller annet vanlig format med lyd og bilde). Repertoaret er selvvalgt. Minimum 10 minutter og helst to kontrasterende verk. 

-       Oppdatert CV

-       En kort tekst om hvorfor du ønsker å være en del av Papillonprosjektet   

Selve søknaden og opptaket må være Valdres sommersymfoni i hende innen 15. september 2021. Søknaden sendes til: helene.sinding-larsen@sommersymfoni.no

Vurdering:

En internasjonal jury vil vurdere de innsendte opptakene, og anbefale kandidater til festival,- og kursledelsen, som tar den endelige avgjørelsen om uttaket. Uttaket blir bekjentgjort innen 20.oktober. Det er 2 ledige plasser i programmet for 2022.

Etter ferdig uttak kan Valdres sommersymfoni selv invitere inn Papillondeltakere dersom: 1) Det mangler en instrumentgruppe som er ønsket. 2) Det ikke var grunnlag for uttak. 3) Noen av ulike grunner trekker seg eller viser seg dobbeltbookede.

 

Papillon lar seg gjennomføre takket være følgende støttespillere: 

Talent Norge
Sparebankstiftelsen DNB
Sparebank1


Kalender

CD-anmeldelser

Vårt konserthus


 • Valdres Sommersymfoni : 2. festivalhelg

  Video: Adrien Le Gall - Drone: Tom Henning Bratlie

 • Valdres Sommersymfoni : 1.festivalhelg

  Video: Adrien Le Gall - Drone: Tom Henning Bratlie

 • En Eventyrlig Reise / Ringsaker Operaskole

 • TSO åpningskonsert 2. september 2021 - Mahler Symfoni nr. 9

  Mahler Symfoni nr. 9 - Trondheim Symfoniorkester & Opera ( TSO)

 • Beethoven: Duo for viola & cello in E flat major, WoO 32

   P.O. Lindberg - Leonardo Sesenna - Kristiansand Symfoniorkester

 • Tchaikovsky - Serenade for Strings in C major, Op. 48 - Kolbjørn Holthe

  Kristiansand Symfoniorkester

 • Symphony No. 4 / Johannes Brahms / Klaus Mäkelä / Oslo Philharmonic

 • Mozart: Piano Concerto No. 24 in C minor, K.491 - Leif Ove Andsnes - Eivind Gullberg Jensen

  Kristiansand Symfoniorkester

 • Mozart: Symphony No.40 in G minor, K. 550 - Eivind Gullberg Jensen

  Kristiansand Symfoniorkester

 • Edward Elgar - Serenade for Strings in E minor, Op. 20 - Kolbjørn Holthe

  Kristiansand Symfoniorkester

 • Wagner - valkyrierittet fra operaens tredje akt

  Trondheim Symfoniorkester & Opera
  Wagner og utdrag fra Valkyrien: Valkyrierittet fra operaens tredje akt Siegfrids sørgemarsj fra Ragnarokk Utdrag fra Valkyriens 1ste akt.

 • Magiske Minner

  Tine Thing Helseth og Kåre Nordstoga spilte inn albumet «Magical Memories» i Oslo domkirke, under Norges lockdown i slutten av august og begynnelsen av september 2020. De jobbet fra sent på kvelden til de tidlige morgentimene for å få den perfekte lyden, uforstyrret av støy fra omverdenen. 

  Lanseres 28 Mai, 2021

  See More
 • La Clemenza di Tito

  Rå maktkamp, begjær, sjalusi og Mozarts nydelige musikk. La clemenza di Tito leverer all den skjønnhet og heftige følelser vi forventer fra mesternes mester.

 • Vinterstemning frå Valdres

 • Piotr Anderszewski

  J.S. Bach: Well-Tempered Clavier, Book 2: Prelude No. 12 in F Minor

 • Rachmaninoffs Pianokonsert nr. 2

  Oslo-Filharmonien med solist Håvard Gimse og dirigent Vasily Petrenko spiller Rachmaninoffs Pianokonsert nr. 2.

 • Tsjajkovskijs Symfoni nr. 4

  Oslo Filharmoniske Orkester

 • Johann Sebastian Bach: Christmas Oratorio

 • Oslo Filharmoniske Orkester

  Symphony No. 1 / Gustav Mahler / Klaus Mäkelä

  See More
 • Lawoclassics

  Prokofiev Symphony No. 5 & Myaskovsky Symphony No. 21 with Vasily Petrenko and Oslo Philharmonic

  See More
 • Se dagens luke (8) i Warner Classics julekalender.

  Eric Lu spiller Schubert: Piano Sonata in A major

  See More
 • Mariam Batsashvili - Piano ( hel konsert)

  Mariam Batsashvili fremfører en recital av Franck, Schumann, Liszt og mer på Wigmore Hall (okt 2020). Nyt denne live konserten til den unge georgiske pianisten Mariam Batsashvili i Wigmore Hall i London, hvor hun fremførte solo pianostykker av Franck, Ravel, Thalberg, Schumann og Liszt..

 • BEETHOVEN Symphony No 5 - Eschenbach

   Göteborgs Symfoniker

 • Det Norske Kammerorkesterets Julekalender

   Se første luke hos Det Norske Kammerorkester.Lukene kan åpnes hver dag kl. 11 fra 1. desember til julaften.

  See More
 • Warner Classics - Julekalender

  Første video fra Warner Classic`s julekalender er publisert. 🎄

  See More
 • Valdres Sommersymfoni

  Festival highlights 2019

  See More
 • Norges musikkhøgskole (NMH)

  Norges musikkhøgskole (NMH) er en ledende kunstfaglig og vitenskapelig høgskole med over 750 studieplasser. Vi har Norges største fagmiljø i musikk og utdanner profesjonelle utøvere, kirkemusikere, dirigenter, komponister, musikkteknologer, musikkpedagoger og musikkterapeuter.

  See More

Artikler