Foto Ina Han Brekke: Magnus Skrede
Foto Ina Han Brekke: Magnus Skrede

Prisdryss til unge utøvere!

PRISDRYSS TIL UNGE UTØVERE

Valdres sommersymfonis kurs har en lang historikk som gjør det spesielt hyggelig å kunne følge de unge deltakerne fra begynnerstadiet og frem til deres musikerkarrierer begynner å blomstre. Sommersymfoniens motto er; kun det beste er godt nok for barn, og det å kunne inspirere og støtte opp under de unge talentene som deltar på kursene, er et privilegium vi tar på høyeste alvor. 

I den anledning er vi svært glade for at vi kan gi noen av de unge talentene vi har fulgt, et ordentlig "boost" på veien, gjennom de to prisene vi er heldige å få dele ut. 

Lindemans juniorpris

Prisen deles ut til en yngre komponist, utøver eller musikkpedagog som har gjort seg spesielt bemerket i norsk musikkliv. Prisen skal bidra til å inspirere talentene innen klassisk musikk ved at de både blir hørt, sett og verdsatt.

I 2020 går prisen til fiolinist Ina Han Brekke, med følgende begrunnelse;

👕

"Ina Han Brekke har allerede gjort seg bemerket i en årrekke, og juryen vil spesielt trekke frem Inas høye fiolinistiske nivå.  Ina har en allerede svært utviklet teknikk, og bruker denne i musikkens tjeneste. Ina er moden musikalsk, men samtidig ikke redd for å ta sjanser. Det gir spennende fremføringer.  I tillegg har Ina analytiske evner og musikkteoretisk forståelse som bidrar til en ytterligere dimensjon i hennes spill. Det gjør Ina egnet til lederoppgaver, og hun er årets konsertmester i Ung Filharmoni. Ina fremstår med en solid plattform for videre utvikling og ønskes lykke til i årene som kommer."

 

Tove Sinding-Larsens minnefond

Prisen deles ut til en ung cellist som har gjort seg spesielt bemerket, og i 2020 er det Birgitta Elisa Oftestad som er mottaker! 

Juryen har følgende begrunnelse; 

"Birgitta har gjort seg sterkt bemerket i norsk musikkliv, ikke minst gjennom seieren i Virtuos i 2018, men allerede fra hun var liten viste hun et potensial som var åpenbart og som nå slår ut i full blomst. Birgitta er prisvinner fra de norske musikk-konkurransene så vel som fra internasjonale cellokonkurranser, og har medvirket med stor suksess ved en rekke festivaler og kurs i inn- og utland. Hun har utover den solistiske dimensjonen også lederegenskaper og utpregede kammermusikalske kvaliteter. Disse har tydelig vist seg både i kammerverk og som gruppeleder for cellogruppen i Juniororkestret ved Barratt Due musikkinstitutt.

Birgitta har en lang historikk ved Valdres sommersymfoni og var elev av Tove Sinding-Larsen i de viktige årene der grunnlaget legges."

Hør Birgitta spille, ved å trykke her. 

Vi gratulerer begge prisvinnere og ser frem til å følge med på deres videre karierer!  

 

Les mer om sommersymfoniens utdelinger, samt kursvirksomhet og vår festival, her; www.sommersymfoni.no Valdres sommersymfoni